Geri

Afrika'ya kar yağdı

Güney Afrika'da bulunan Johannesburg kenti sakinleri 11 yıllardır kar özlemiyle yanıp tutuşurken bugün meydana gelen hava olayı herkese şakına çevirdi. 2012 yılından bu yana ilk kez kar yağışı görülen Johannesburg'da halk bahçelere akın etti.

21:11:46 | 2023-07-10



Haberi Sesli Dinle

Uzmanlar tarafından uzun süredir dünyanın ısındığına iklim ve mevsimlerin iç içe geçtiğine dikkat çekiliyor. Küresel iklim değişikliği kaynaklı sıcaklık artışı; su kaynaklarının azalması, çölleşme, afetler ve deniz seviyesinin yükselmesi gibi pek çok felaketi beraberinde getiriyor.
Kuzey Yarımküre aşırı sıcaklarla mücadele ederken Güney Yarımküre ise kış mevsimini yaşıyor. Tehlikenin ulaştığı boyutu gözler önüne seren bir görüntü bugün Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde geldi.
Güney Afrika'da bulunan Johannesburg kenti sakinleri 11 yıllardır kar özlemiyle yanıp tutuşurken bugün meydana gelen hava olayı herkese şakına çevirdi. 2012 yılından bu yana ilk kez kar yağışı görülen Johannesburg'da halk bahçelere akın etti. Sabahın ilk ışıklarında beyaz örtü ile karşılaşan Güney Afrikalılar kar yağışının tadını kar topu oynayıp kardan adam yaparak çıkardı. Yetkililer ise yıllar sonra görülen kar yağışı için halka dikkatli olmaları ve ek önlem almaları uyarısında bulundu. Meteorologlar ise, kar yağışının Doğu Kap ve Mpumalanga eyaletlerinde de etkili olması beklendiğini bildirdi.


ETİKET :