Geri

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan: “Fitneye müsaade etmeyiz!”

Ülke genelinde olduğu gibi Bursa özelinde de ilerleyen yerel seçim süreci hakkında AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’la özel bir söyleşiye imza attık. Gürkan, teşkilatın her bir üyesinin kendileri için çok kıymetli olduğunu vurgularken, kendi adaylığından, Alinur Başkan’la arasının bozuk olduğuna yönelik dedikodulara kadar sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

19:24:06 | 2023-08-02



Haberi Sesli Dinle

Yerel seçimlere doğru AK Parti Bursa teşkilatları, istifa durağına çekildi.

14 ve 28 Mayıs’ın yoğun temposundan çıkan parti teşkilatlarında hem yerel seçimlere doğru adayları görmek hem de kan tazelemeye yönelik istifa süreci işletiliyor.

Parti genel merkezinin talimatıyla ilçe yönetimlerinde meclis üyeliği ve belediye başkanlığı adaylığı düşünenlerin istifasının önü açıldı.

Beraberinde işlerinin yoğunluğu, sağlık problemleri veya başka mazeretlerle görevi bırakmayı düşünenlere de kapı aralandı.

Ülke genelinde olduğu gibi Bursa özelinde de ilerleyen süreç hakkında AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile görüştük.

TEŞKİLATLAR SEÇİME HAZIRLANIYOR

Kongre süreçlerinin yerel seçimler sonrasına ertelendiğini, yalnızca olağanüstü büyük kongrenin ekim ayı başında yapılacağını hatırlatan Başkan Davut Gürkan, “Biz, seçim çalışmaları sürecine girdik. Bu kapsamda teşkilatları seçime hazırlamamız gerekiyor. Bu ay sonuna kadar istifalar ve yeni atamalarla ilgili süreci tamamlamış olacağız” dedi.

Teşkilatın her bir üyesinin kendileri için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan Gürkan, “Ben mevcut başkanlarımla devam etmek isterim. Ama müsaade isteyenlere de değişim isteyenlere de genel merkezin izniyle gerekli fırsatı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

İlçe başkanlarından yönetimlerinde adaylık düşünen ve müsaade isteyen isimlerin tespitini istediklerini belirten Gürkan, “İçinde bulunduğumuz hafta bu tespitleri topluyoruz. Başkanlarımızla istişare halindeyiz. Biz, özellikle bu süreci kırmadan, arkadaşlarımızı onure ederek yürütmek için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’NİN NEZAKET İKLİMİ

Belediye başkanlarının da meclis üyelerinin de teşkilatın içinden geldiğini ifade eden Gürkan, “Bizim önceliğimiz teşkilatımız içindeki arkadaşların, niyetleri varsa göreve talip olmalarıdır. Bu noktada aday olacak hiçbir arkadaşımızın da mevcut görevdeki arkadaşlarımızın aleyhinde bir tavrı olmaz. Bu çalışmalar, partimizin nezaket iklimi içinde olmuştur, olacaktır. Netice Cumhurbaşkanımızın onayı ile belediye başkanı olan arkadaşlarımız ve sonuçta bundan sonraki takdir hakkı da genel merkezindir” değerlendirmesinde bulundu.

ANKET ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Yerel seçimlere doğru anket çalışmaları hakkında bilgi veren ve kamuoyuna yansıyan manipülatif anketleri eleştiren Başkan Gürkan, şunları söyledi:

Önümüzdeki ay itibarıyla ay ay anket yapacağız. Sahada ismi çıkan arkadaşlarımıza ve analizlere bakacağız. Vatandaşımızın beklentilerinin ne kadar yerine gelip gelmediğine bakacağız. Genel merkezimiz zaten her ay mutlaka bir anket çalışması yapıyor. Bizde de tüm belediyeler için anket yapılması istendi. Sahanın nabzını tutacağız.”

MANİPÜLASYONA KARŞIYIZ

Son dönemlerde Bursa’da manipülatif anketler çıktı. Bunlar hiç hoş değil. Daha önceki seçimlerde yapış olduğu anket çalışmalarının neticeleri ortadayken kalkıp manipülasyon amaçlı olarak isimleri kanalize etmeye çalışmaları hoş değil. Biz bunlara karşıyız. Biz anket şirketlerinin Bursa özelinde ve ulusal ölçekte yapmış olduğu anket çalışmalarının tutarlılığına bakar ve tutarlılığı olanlarla çalışırız. Manipülasyona biz müsaade etmeyiz. Hele hele bu konularla alakalı hiç düşüncesi olmayan ve olma ihtimali de kendilerine bile sorsanız kesinlikle düşünmeyen insanların isimlerini ortaya çıkarmak fitneye sebep olur.”

BAŞKANLAR ÇALIŞMALARINI ANLATACAK

Belediyeler tarafından bu dönemde yapılan çalışmaların halk nezdinde bilinmesinin önemine değinen Başkan Gürkan, tüm AK Partili belediye başkanlarının yaptıkları ve yapamadıklarıyla halkın önüne çıkacağını şu sözlerle duyurdu:

Bütün belediye başkanlarımız, şuan hazırlık yapıyorlar. Seçim vaatlerini irdeliyoruz. Ne kadarı yerine getirildi ne kadarı getirilemedi. Yerine getirilemeyen vaatlerin nedenleri nelerdir. Ve vaatlerimiz dışında ekstradan neler yapılmıştır. Kamuoyunun bunları iyi bilmesi gerekiyor. Belediye başkanlarımız da kendi dönemlerinde yapılanların bilinmesi adına bu ay itibarıyla böyle bir çalışmaya girdi.

3 DÖNEM KURALINA UYULACAK MI?

Milletvekilliği seçimlerinde partinin 3 dönem teamüllerine uyması ve yerel seçimlerde de bu kurala uyulup uyulmayacağı konusunda Başkan Davut Gürkan, “Bir önceki seçimde 3 dönem kuralına takılan Kestel Belediye başkanımız vardı. O zaman uygulandı. Bu süreci genel merkez değerlendiriyor. Cumhurbaşkanımız, milletvekilliğinde bu kuralı zinhar uyguladı ve hiç taviz vermedi. Bu dönem için genel merkez henüz kanaatini belirtmedi ama bunun için tekrardan bir takvim işletileceği kanaatindeyim. Genel merkezden edindiğimiz intiba da bu yönde” dedi.

DAVUT GÜRKAN ADAY OLACAK MI?

Görevimizin başındayız’ vurgusu yapan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, kendisinin herhangi bir adaylık içinde olup olmayacağı merakını şöyle yanıtladı: “Hiçbir zaman için böyle bir beklenti ve talebimiz olmaz. Şuan görevim yerel seçimlerde en iyi sonucu alabilmek adına adayları ve teşkilatları hazırlamaktır. Asla bir talebimiz yok. Sonuçta bizim genel merkezimizin tarzı da bellidir. Bizde görev talep edilmez görev tevdi edilir. Bundan dolayı kimin ne dediği bizi ilgilendirmiyor. Bu konuları fitne aracı yapmasınlar. Bizim, belediye başkanlarımızla güzel diyaloglarımız var.”

ALİNUR AKTAŞ İLE ARASI AÇIK MI?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile arasının açık olduğu iddialarını yalanlayan Başkan Davut Gürkan, “Ben göreve geldiğimden bu yana başkanımla aramızda hiç gerilim olmadı. Biz, çok istişare içindeyiz öyle ki birçok ile örnek gösterilen illerden biriyiz. Alinur başkanla her zaman istişare halindeyiz. Bu samimiyetin yapmacığı olmaz. Alinur başkanımı hem severim hem de birçok projemiz istişarelidir. Bu tarz iddialar kasıtlı olarak ortaya atılıyor. Bazen basit bir fotoğraf karesinden fitne çıkarmaya çalışanlar olur. Biz, ahlaksızlıklara fırsat veremeyiz. Cumhurbaşkanımızın takdiriyle Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş ve hizmetlerini en güzel şekilde yapabilmesi için ona destek vermek benim görevim. Bunu yanında da genel merkeze de söylüyorum yapmış olduğu çalışmalarda destek veririz. Alinur Başkanım da teşkilattan biri ve teşkilatın da en büyük destekçisidir” dedi.

NİLÜFER VE MUDANYA’YA ÖZEL ÇALIŞIYORUZ

‘Nilüfer, Mudanya ve Gemlik için de özel olarak çalışıyoruz’ diyen Başkan Gürkan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Mudanya’nın durumu zaten ortada, kendi teşkilatına bile zulmeden bir belediye başkanı var. Vatandaşa da zulüm ediyor ve beklentileri karşılamıyor. Biz, Nilüfer’i de Mudanya’yı da AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmak üzere özel olarak çalışıyoruz. Gemlik daha önce bizdeydi, tekrar almak için de uğraşacağız.”

Nilüfer Belediye binası önünde zemine ve duvara ‘Rantçı Turgay Erdem’ yazılması hakkında konuşan Başkan Gürkan, “Bir takım iddialar gündeme gelebilir. Ama bunların zemini taşlara duvarlara yazmak değildir. Bu nahoş bir protesto eylemidir ve suçtur. Kime yapılırsa yapılın hoş değildir. Bunun medeni hali, o yazıyı yazan kişinin bildiği bir şey varsa adli makamlara suç duyurusunda bulunmasıdır” dedi.

Yoğun gündemi içerisinde küçük bir aralıktan istifade ile bir araya gelerek sorularımızı yönelttiğimiz AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın konuları realist ve rasyonel bir yaklaşımla ele alması dikkatimi çekti.

Sahadaki gözlemlerimde de vatandaşla iletişiminin güçlü olduğunu gördüğüm Başkan Davut Gürkan’ın birebirde de soru ve eleştirilere açık ve sabırlı olduğu gördüm.

Başkan Davut Gürkan ile kısa sohbetimizde gündeme dair diğer konularda da açıklamalarda bulundu.

  • 14 ve 28 Mayıs sonuçlarını nasıl yorumluyor?
  • Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı açısından Bursa’da nasıl bir aday tablosu oluşacak?
  • İYİ Partililerin benzin bidonlu eylemi hakkında neler söyledi?
  • Emeklilerin beklentisi karşılanmaması sahaya nasıl yansıdı?
  • Emeklilerin talepleri konusunda ne düşünüyor?
  • Bursa’da sığınmacı konusunda bir politika değişimi var mı?
  • Sağlık ve eğitim yatırımlarında son durum nedir?

 

 


ETİKET :   ak partibursadavut gürkangündemsiyaset