Geri

AK Partili Faruk Çelik: "Sonuç alacak aday en önemli kriterimizdi"

31 Mart'ta partisinin kaybettiği yerlerle ilgili adaylara yönelik paylaşım yapan AK Partili vekil Faruk Çelik "Mağlubiyeti genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak özeleştiriden kaçmaktır" açıklamasıyla gündem olmuştu. Çelik, bugün sosyal medyadan açıklamalarına devam etti.

11:18:51 | 2024-04-08



Haberi Sesli Dinle

AK Parti iktidarında iki dönem farklı alanlarda bakanlık yapan, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, AK Parti'nin seçimdeki düşüş oranı nedeniyle sosyal medya hesabından adaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Çelik il açıklamasında; “Aday olabilmek için birçok yolu kendine mübah görenler, seçimi kaybettikten sonra 'kişisel sorumluluktan kaçarak' seçim neticesini ekonomik gerekçelere bağlayabiliyorlar. Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, öncelikle yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır. Ayrıca 10 ay önce bütün ittifaklara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı seçim zaferini görmemezlikten gelmektir” dedi. 

İlk açıklaması oldukça ses getiren Faruk Çelik bugün de sosyal medya hesabından açıklamalarına devam etti. 

Çelik'in son payşalımı şu ekilde; 

"Seçim sonuçlarını yalnızca ekonomiye bağlamak, seçilen veya oy artıran adaylarımızın başarısını da görmezden gelmektir. Seçimde alınan sonuç nasıl ki sadece ekonomi kaynaklı değilse, özeleştiri sorumluluğu da sadece adaylarda değil aday belirleme süreçleride sorgulanmalıdır. Geçmiş dönemlerde aday belirleme süreçlerinde sorumluluk almış biri olarak “benim adayımdan” ziyade sonuç alacak aday en önemli kriterimizdi. Son dönemlerde nasılsa Reis kazanıyor; EN İYİSİ BİZ ZAFERE KİMSEYİ ORTAK EYMEYELİM anlayışı hakim olmaya başladı. Halbuki biz olumlu her işin sahibi olarak YUKARISINI gösterir, olumsuzlukları kendimiz üstlenirdik. Bugün alınan neticede sorumluluk adresi olarak Yukarısı, yukarısı diyenler sorumluluk alın ve gereğini yapın."


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber