Geri

AK PARTİLİ MUSTAFA ESGİN'DEN ÖNEMLİ MESAJLAR: KARACABEY-BURSA-YENİŞEHİR ARASINA YHT MÜJDESİ!

Muhalefetin ısrarla anlamak istememesine rağmen Türkiye’nin vizyon projelerle çağa damgasını vurduğunu söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “En basit haliyle 31 ay sonra bitecek Osmaneli-Bursa- Bandırma YHT hattını Geçit'ten şehre bağlamak bir vizyon meselesidir. Aramızdaki fark budur” dedi.

23:19:40 | 2022-06-14



Haberi Sesli Dinle

Burak TOK/BURSA 

Neslihan Çelik Alkoçlar’ın hazırlayıp sunduğu Nes’li Yaşam programının konuğu Bursa AK Parti Milletvekili Dr. Mustafa Esgin oldu. Sözlerine Türkiye’nin dış politika duruşundan bahsederek başlayan Esgin, “İbni Haldun ‘coğrafya bir kaderdir’ diyor. Öyledir ama. Yani biz de şunu söylüyoruz; Evet, coğrafya bir kaderdir ama bizim bölgemizin kaderi de Türkiye'dir. Yani orada bölgemizde kim ne hesap yapıyorsa Türkiye'siz bir hesap, Türkiye'siz bir masa kim kurmak istiyorsa bunun bedelini en ağır şekilde öder. Bu en zorlu günlerde işte bakın Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti oluşturulmak istendi. İşte Doğu Akdeniz'de çok önemli bir noktadır. O bölgede Türkiye'nin hakları var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle birlikte bir adım atıldı. Ben Meclis’te bunu dile getirdim. Fransa orada Kıbrıs Rum Kesimi'yle birlikte bir deniz üssü kurdu. Fransa’nın uluslararası hukuka göre böyle bir hakkı yok. Garantör bir ülke değil. Türkiye, Yunanistan ve İngiltere garantör ülkeler. Herkesin kendilerine çok uzak coğrafyalarda hesapları var ve bu hesaplar çerçevesinde politika üretiyor. Bunlar bizim kendi güvenliğimizi ve sınırlarımızın yanı başında süreçleri etkileyen noktalarda tavrımızı ortaya koyuyoruz. Doğu Akdeniz'de bunu gösterdik” diye konuştu.

ONKOLOJİ HASTANESİNDE SORUN YOK!

Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji bölümüyle ile ilgili çıkan kapanacak haberlerine de açıklık getiren Esgin, “Bu hizmet sektörünü genişledikçe işte yeni yeni buluşlar ve gelişmelerle birlikte branşlaşmalar, üst ihtisaslar, daha önce olmayan spesifik durumlar ortaya çıktı.  Bu durumların içinden daha sonra çocuk onkolojisi diye bir bölüm de ortaya çıktı. Hatta hemeto onkolog Onkoloji yani hematoloji hem onkoloji. Bu alandaki ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir süreç ortaya konuldu. Üç yılda o şehir hastanelerini, o dünya standardının üstündeki hastaneleri halkımızın hizmetine sunduk. Biz güçlü bir ülkeyiz. Bunları yapıyoruz. 25 yılda yapılacak yatırımları biz 3 yılda yaptık. Türkiye, başarıyla uyguladığı sağlık alt yapısı ve sistemiyle dünyanın sağlık alanında önde gelen ülkelerinden birisi haline geldi. Bu başarının arkasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin yaptığı sağlık yatırımları ile hekim ve sağlık çalışanlarımız vardır. Vatandaşlarımızın sağlıktaki memnuniyeti yüzde 39'lardan yüzde 72'lere çıktı. Bursa'mızda da sağlık hizmetlerimiz eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Sağlık yatırımlarımıza her yıl bir yenisini ekliyoruz. Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümünün kapatılacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade etmiştik. Bursa’da sağlık kesintisiz devam ediyor” dedi.

YA ŞEHİR HASTANELERİ OLMASAYDI

Hastane yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu kovid sürecinde bir kez daha anlaşıldığının altını çizen Esgin,  “Sağlık yatırımlarımızı İyi ki yapmışız. Kovid öncesinde bu yapmış olduğumuz yatırımların ne kadar anlamlı olduğunu halkımız görmüş oldu. Biz bu yatırımları salgından sonra yapsaydık bir anlamı olur muydu? Bakın bununla ilgili çok ağır eleştiriler aldık. Bunların hepsinin biz cevaplarını verdik. 25 yılda yapılacak kaynakla yapılacak hastaneleri biz üç yılda finansman modelini de ortaya koyarak yaptık. İyi ki yapmışız evet. Muhalefete de söylüyorum. İyi ki siz yönetmiyorsunuz bu ülkeyi. Yani şu kovid döneminde hastaneleri tartışmayı açan bir siyasi anlayış iyi ki Türkiye'yi yönetmiyor. Yani böyle bir siyaset anlayışını ben kabul etmiyorum. Siyaset yapabilirsiniz ama bir salgında açılan hastaneleri tartışmak yerine bakın biz burada yerli ve milli solunum cihazlarını ürettik. Türkiye üretti. Bu sadece bizim başarımız değildir. Bilim adamlarımızın başarısıdır. Tıp adamlarımızın başarısıdır. Sağlık çalışanlarımızın başarısıdır. Gelin bununla gurur duyun” ifadelerini kullandı.

HEKİM SAYISINDA FARK KAPANDI

Ülkenin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar her bölgesinde nüfusa göre düşen hekim sayısının hemen hemen eşit noktaya geldiğini ifade eden Esgin, “Geçtiğimiz iki gün önce sağlık komisyonunda 12 saatlik bir toplantı oldu. Bu toplantıda her partiden arkadaşlarımız vardı. Bir HDP milletvekili arkadaşın işte Doğu ve Güneydoğu'da işte doktorla ilgili veya işte sağlıkla ilgili problemler olduğunu falan ifade etti. Yani ona da söyledim ya. Ben eski Türkiye'de de çalıştım. Doğu Karadeniz'de mecbur hizmet yaptım. Hakkari'de çalıştım ben. Ben çalıştığım dönemde iki tane uzman hekim vardı. Siz hangi Türkiye'de yaşıyorsunuz? Bahsettiğiniz Türkiye hangi Türkiye? Yani biraz insaflı olun. Bu noktada bakın işte Türkiye'de uzman başına düşen nüfus iller arasında en yüksek ve en düşük iller arasında 17 kat fark vardı. Yani hekim dağılımındaki adalete şu anda konuyu getirmek istiyorum. 17 kat fark 2 indi. Önemli bir çalışma yapılıyor. Yani bu şu demektir, Bursa'da, İstanbul'da, İzmir'de olan hekim uzman başına düşen ortalamasının Hakkari'de, Iğdır'da, Kars'ta ona yakın oranlarda olduğunu ifade işte mecbur hizmet neden var? Keşke olmasa. Ama bunu bir süre daha hekim sayımızı artırıp bir süre daha bunu devam ettirmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI DEVREDE

Hekimler, sağlık çalışanları bu vatanın evlatlarıdır. Yani şu kovid döneminde evlerine gidemediler.  Birçok zorluk yaşıyorlar. Acil serviste olay çıkaranlar, yakınını kaybedenler veya bir sağlık sorunuyla gittiğinde o yaşadığı stresi doktorlara ve sağlık çalışanlarına yansıtarak şiddete dönüştürenler oluyor. Bunu aşmak adına daha önceki yıllarda da bir takım kanun düzenlemeleri olmuştu. Artık sağlıkta şiddet katalog suçlar arasına alındı.  Katalog suçları alınması çok caydırıcı bir hamledir. Bu hamleyle önemli bir adım atmış olduk. Hem

Sağlık Bakanlığımız, Sağlık Komisyonumuz, hem de Adalet Komisyonumuz, Adalet Bakanlığımız burada birlikte hareket etti ve katalog suçlara sağlıkta şiddet dahil oldu. ifadelerini kullandı.

HIZLI TREN BURSA’YA DEĞER KATACAK

Bursa’nın zor ve sürekli büyüyen bir şehir olduğunu vurgulayan Esgin, “Şimdi biz tabii her sene nüfusunun 50 bin arttığı Bursa'nın araç sayısının her yıl yetmiş bin arttığını görüyoruz. O zaman ne yapacaksınız? Her açtığınız yol ovaya girecek. Zaten bununla ilgili sıkıntılarımız da var. Bunu istemiyoruz biz. O zaman ne yapacaksınız? Toplu ulaşıma daha fazla ağırlık vereceksiniz. Bütün dünyada olduğu gibi bir metropol şehir olarak işte Bursaray bizim bu noktada can damarımız. Şimdi Bursaray’ı  T2 hattıyla birlikte  61  kilometreye çıkarttık. Üniversiteden Kestel'e kadar, emeğe kadar uzanıyor. Şehir Hastanesinden önce hızlı trenini Geçit’teki istasyonunu oradan şehir hastanesine raylı sistemimizi uzatacak 6 kilometrelik bir hattımızı ve oradan da üniversiteden de Görükle'ye kadar hattı uzatacak bir proje ortaya koyduk. Bunları kısa süre içerisinde bitireceğiz. Emek hattıyla ilgili sürecimizi başlattığımızı biliyorsunuz. Orada trafik düzenlemeleri de yapıldı. Burada benim dikkat çekmek istediğim husus şu. Tabii hızlı tren Bursa'nın çok uzun yıllardır beklediği bir özlemdir. Bununla ilgili tabii geçtiğimiz yıl çok önemli bir adım attık. Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz bu adım için. Bizim Osmaneli-Geçit arasındaki 101 kilometrelik hattımızda Bandırma'ya kadar uzatacak.  Kısası yaklaşık iki yüz kilometreye çıkaracak bir adımı attık. Bunun finansmanını sağladık ve önceki de ben tekrar arkadaşlarla konuştum. Osmaneli tabii önce Geçit Osmaneli arası yani Bursa Osmaniye ile arasında bitireceğiz. Daha sonraki etapta Karacabey Bandırma’ya liman bağlantısına ulaşacağız. Projenin geri sayımı 36 aydan başlaşmıştı. Şimdilerde bu süre 31 haftalara indi” dedi.

YENİŞEHİR VE KARACABEY BİRLEŞİYOR

Projelerin kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde sürdüğünü önemle vurgulayan Esgin, “Yenişehir Havalimanı'mızda bir istasyonumuz var. O istasyonu Yenişehir Havalimanı'mıza gidenler görebilirler. Tabii burada biz yaklaşık 2 buçuk sene sonra hızlı trenle buluşacağız. Burada hızlı trenimize kavuşmak için güçlü ve net bir iradeyi ortaya koyduk. Çalışmalar son derece iyi ve hummalı bir şekilde devam ediyor. Şimdi Yenişehir'den Karacabey'e kadar hızlı trenin bu bölümünü düşünün tam orta noktada Geçit’ten Bursa'daki raylı sisteme bağlanıyor. İnşallah ve biz Yenişehir'le Karacabey arasına bir banliyö hattı olarak yani hızlı treninin dışında kent içi raylı sistem ağı olarak da kullanabilme vizyonunu ortaya koyduk” şeklinde konuştu.


ETİKET :   haberbursaliderliderbursa