Geri

Ala: AK Parti ikinci bir reform dalgasına hazırlanıyor

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Alâ, basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Başıboş köpek konusunda önceliğin insan hayatı olduğunu belirten Ala, sahiplenmeyen köpeklerin uyutulacağı sinyalini verdi.

11:27:02 | 2024-05-29



Haberi Sesli Dinle

SOKAKTA KÖPEK OLMAZ!

Ala, "Sokakta köpek olmaz. Hayvanseverlerin sahiplenmesi gerekmektedir. Sorumluluk alınmalı ve köpekler sahiplenilmelidir. Belediyeler ve devletin görevi insanların sokaktaki güvenliğini sağlamaktır. Sokaktaki köpekler insanlara zarar veriyor, bu duruma seyirci kalınamaz. Son günlerde turizm sektöründe Türkiye’ye yönelik 'kuduz' uyarıları yapılarak bilet satışlarında olumsuz etkiler de görülmektedir.” diyerek başıboş köpek sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

ALÂ ELEŞTİRİLERE DE YANIT VERDİ

Sokak köpekleri ile ilgili yasa tasarısının gündeme gelmesiyle beraber çeşitli isimlerden gelen eleştirilere de yanıt veren Ala, “Milletvekillerinin bazıları bu durumu istemiyor olabilir. Ancak her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. AK Parti milletvekilleri de bu noktada gereken çalışmaları yapmış olmalıdır. Kimse sokaklarda insanların tehlikede olmasını istemez. İlgili milletvekilleri istedikleri konuları getirirlerse birlikte çözüm bulabiliriz. Bu konu hızlı bir şekilde ele alınacak ve muhtemelen meclis tatile girmeden önce çözüme kavuşturulacaktır." dedi.

DEĞİŞİMİN ÖNÜNDE ENGEL YOK

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Alâ partideki reform sürecini de değerlendirdi. “Ekonomik alanında da hukuk alanında adaleti sağlayacak öngörülebilirliği artıracak güveni artıracak ciddi reformlar. Partide birimlere tek tek görev verildi. Bakanlıklara da ilgili birimlere görev verildi. Çalışmalar yakında biter. Reformlar yaparak yolumuza devam edeceğiz. türkiye seçimsiz geçireceği 4 yılı verimli kullanmalı. 4 yılı reform yılı olarak görmemiz lazım! önümüzdeki 4 yılın birinci yılı altın yıl, ikinci yılı gümüş üçüncü dördüncü yılda da reformların sonuçlarını göreceğimiz yıllar olacak.”

Alâ, CİMER’e kadar bütün şikayetleri sınıflandırıp, eksiklerin giderilmesi için kapsamlı çalışma yürütüldüğünü dile getirdi.

Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği doğum oranındaki düşüşü de unutmadı… Tehlikeyi bir kez daha hatırlattı, Çin, Fransa, İsveç ve
Norveç gibi ülkeleri işaret etti…


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber