Geri

Amerika keseri hep kendine yontuyor... Biraz adalet coni

Amerikan yönetimi İsrail’e saldırı düzenleyen Hamas’ın 14 Amerikalıyı öldürdüğünü 20 kadarını da rehin aldığını açıkladı. Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı, Hamas'tan Amerikalı rehineleri derhal serbest bırakmasını istedi.

18:21:06 | 2023-10-11



Haberi Sesli Dinle

“20 ya da daha fazla Amerikalının kayıp olduğuna inanıyoruz ama ben altını çizmek istiyorum, bu mutlaka 20 veya daha fazla Amerikalı rehinenin olduğu anlamına gelmiyor.”
Tahmini kayıp sayısı verildi. Rehinelerin hemen bırakılması istendi. Amerikan yönetimi Hamas'a böyle seslendi. “Hamas'a tüm rehineleri hemen bırakmalarını açıkça belirttik. Bu bizim durduğumuz nokta, bu bizim tavsiyemiz ve Hamas'ın ne yapması gerektiğine dair düşüncemiz bu.”
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Sullivan, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısında ölen ve kaçırılan Amerikalılar ile ilgili bilgi verdi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını savundu: “Bu misilleme değil. Bu İsrail'in kendini savunmak için ayağa kalkması ve İsrail'in güvenliği, İsraillilerin güvenliğini sağlaması demek. İsrail güvenliğini sağlayana dek biz onlara yardım edeceğiz, buna bir zaman çizelgesi veremem.”

ABD olarak asker gönderme değil, yardım etmeye odaklandıklarını söyledi. “Yetkilileri göndermek için konuştuğumuzda odaklandığımız istihbaratta kimin çalışabileceği, kimin plan yapacağı, kimin İsrail hükümetiyle koordinasyon sağlayacağı. Şu anda İsrail'e asker göndermiyoruz.”Bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'dan geldi. İran'ın Hamas'a destek verip vermediği sorusunu yanıtladı. “İran uzun süredir Hamas'ı finansal olarak destekledi ama şu ana dek bu saldırıda onları desteklediklerine ya da perdenin arkasında durduklarına dair bir kanıt yok. Ancak bu konulardaki deneyimimiz bize, bu konu hakkında nihai bir sonuca varmak için henüz erken olduğunu söylüyor.”


ETİKET :   bursagündemsiyasetekonomibilim teknolojispordünyaasayişkültür sanat