Geri

Bursa Lokantacılar Odası Başkanı Arif Tak: "Emeksiz yemek olmaz!"

Ülkemizdeki işçisizlik problemini gençlerin hızlı para kazanma tutkusuna bağlayan Bursa Lokantacılar Odası Başkanı Arif Tak, “Bazı gençlerimiz kaliteli bir iş yerinde çalışıp, yorulmadan para kazanmanın derdinde. Yeni nesli eğitmemiz gerekiyor. Mücadele ederek amaçlarına ulaşabilmenin zevkini yaşamalılar” dedi.

08:13:42 | 2023-10-29



Haberi Sesli Dinle

Erkan Şen / Lider Bursa

Gıda sektöründeki işçisizlik sorununu gençlerin hızlı para kazanma hevesine bağlayan Bursa Lokantacılar Odası Başkanı Arif Tak, Lider Bursa’ya açıklamalarda bulundu.

Sektörde 65. yılını dolduran Tak, “Yeni neslin israftan uzak durması lazım. Bazı gençlerimiz kaliteli bir iş yerinde çalışıp, yorulmadan para kazanmanın derdinde. Gençliğin enerjisini görememek gerçekten çok üzücü. Bol para olacak, kaliteli ancak az çalışabileceği bir iş olacak; 200 metre uzaklığındaki yere de arabayla gidecek! Ben gençliğimde Emirsultan’dan Tahtakale’ye gezerek işime giderdim. Yeni nesli eğitmemiz gerekiyor. Mücadele ederek amaçlarına ulaşabilmenin zevkini yaşamalılar” ifadelerini kullandı. 

ODALARIN YETKİSİ ARTIRILMALI

Esnaf ve Sanatkarlar Yasası’nın değiştirilerek, odalara yetki verilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Tak, esnafın yaşadığı ara eleman sorununun da böylelikle çözüme kavuşacağını dile getirdi.

Doğru planlamalarla sıkıntının önüne geçilebileceğinin altını çizen Arif Tak, “Verilen yetkiye göre odalar bütçelerini ayarlamalı ve eğitim verebilecekleri bir alana sahip olabilmeliler. Odalar, meslek gruplarını çırak olarak hem eğitime tabi tutacak hem de çalıştırarak para kazanmalarını sağlayacak. Eleman ihtiyacı olan esnaf ya da işletme de odalara başvurarak, hazır çalışana kavuşmuş olur böylelikle. Milli Eğitim Bakanlığı’na da kontrol etme görevi verildiği takdirde, inanın sorun ortadan kalkacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

BUGÜNLERE ŞÜKRETSİNLER

Gençlerin, önlerine çıkan her fırsatı değerlendirmeleri gerektiğine de vurgu yapan Tak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni nesil bugünlere şükretmeli. Eskiye nazaran Türkiye iyi bir duruma geldi. Eksiklikler elbette var; bugün maalesef ki ülkemizdeki en büyük sıkıntı enflasyondur. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2024’ün ilk çeyreğinde vatandaşı memnun edecek bir çözüm bulacak. Çalışkan ve üreten bir gençlikle de ülkemizin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum.” 


ETİKET :   haberbursaliderliderbursagündemsondakikaariftak