Geri

Asgari ücret maratonu öncesi olumlu sinyaller... "3 kesimi de mutlu edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni dönemde ekonomi politikaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Yılmaz asgari ücret görüşmeleri ile ilgili de önemli mesajlar verdi.

15:10:43 | 2023-06-12



Haberi Sesli Dinle

Asgari ücrette zam maratonu yarın başlıyor. Saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nın ev sahipliğinde taraflar bir araya gelecek. Kritik gelişme öncesinde ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücretle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde: "Önümüzdeki süreçlerde planlı bir şekilde seçim beyannamemizde ne yazdıysak her bir tedbirimizi hayata geçireceğiz. Belli bir tutarlılık içerisinde hayata geçireceğiz. 12’nci kalkınma planımız gündeme gelecek. Önümüzdeki aylarda orta vadeli programımızı güncelleyeceğiz. 3 yıllık yol haritası niteliğinde olan program para politikası, maliye politikasını içeren çok önemli doküman olarak hazırlanacak. Konuttan, gıdaya enerjiden ulaşıma birçok alanda yeni projelerle Türkiye yüzyılını inşa etmeye devam edeceğiz.

Perşembe günü Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı ile politikalarımızı ele alacağız. Enflasyon konusunun öncelikli olduğunu belirtmek isterim.

'AYNI YAKLAŞIMI GÖRECEĞİZ'

Asgari ücretle ilgili, çalışan emeklilerle ilgili temmuz ayında çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Adımlarımızı atmaya başladık. Asgari ücretle ilgili toplantılar başlayacak. Burada 3 kesim var. Çalışanlar, işverenler ve kamu kesimi var. Üç kesim arasında müzakereler yürütülecek.

Temenni ediyoruz ki bu üç kesim anlaşma sağlasınlar. Genel perspektifimizi şöyle ifade edebilirim. Sayın Cumhurbaşkanımızı iktidara geldiği günden bugüne çalışan kesimlerin enflasyon karşısında satın alma güçlerinin erimesine izin vermemiştir. Çalışanların yanında yer almıştır. Aynı yaklaşımı göreceğiz.

Rekabet gücümüz, istihdam artışı gibi hususlar da gündemimizde yer almaya devam edecek. Denge içinde değerlendirilerek bütün kesimlerin memnun olacağı şekilde devam ettireceğiz."


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberekonomiasgari ücret