Geri

Aydın: “Çekirge meydan projesi bir an önce başlamalı”

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerin yerel gündemi unutturmaması gerektiğini dile getiren Osmangazi Belediyesi Meclisi eski üyesi Cemil Aydın, Çekirge Meydan Projesi’nin sonuçlandırılmadığını hatırlatarak, “Biliriz ki devlette devamlılık esastır. Daha fazla beklemeden adım atılmalı ve proje başlatılmalı” dedi.

09:16:29 | 2023-04-12



Haberi Sesli Dinle

Haber: Erkan ŞEN

Osmangazi Belediyesi Meclisi eski üyelerinden Cemil Aydın, Çekirge Meydan Projesi hakkında yazılı açıklamada bulundu.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin yerel gündemi unutturmaması gerektiğinin altını çizerek, hizmetlerin devam etmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Çekirge Meydan Projesi’nin, Bursa’nın tüm dinamiklerini ve bölge halkının isteklerini işin içine kattığı, heyecan uyandıran bir proje olarak hafızalara kazındığını kaydeden Aydın,

“Proje için mimarlar arasında yarışma düzenlenirken, değişik bir uygulamaya gidilerek dereceye giremeyen projelerden faydalı olacak öneriler uygulama projesine dahil edildi. İlgili teknik odaların, kişilerin, tek tek meclis üyelerinin, parti gruplarının ve bölge halkının istek, öneri ve eleştirileri dikkate alınarak ‘ben yaptım oldu’ mantığı yerine katılımcı bir yol izlendi. Buraya kadar her şey çok güzel. Şimdi sıra icraata geçmede” değerlendirmesinde bulundu.

BU ESERE İHTİYAÇ VAR

Uzun süredir vatandaşların projeyle ilgili beklenti içinde olduğunu ifade eden Aydın,

“Hem mali hem de fiziki açıdan uzun ve zor bir proje fakat bittiğinde Bursa’mıza değer katacak, özellikle ulaşım açısından bölgeyi rahatlatacak bir uygulama. Geçmiş dönemde meclis oturumlarında defalarca ifade ettiğim gibi yine tekrar ediyorum. Osmangazi Belediye Başkanlığı bir yerinden bu çalışmaya başlamalıdır. ‘Başlanan iş bitmiştir’ yaklaşımıyla gelecek dönemlerde projenin hayata geçmesi sağlanmalıdır. Biliriz ki devlette devamlılık esastır. Panoramik Müze, bitme noktasına gelen Osmangazi Kent Meydanı Projesi gibi Çekirge Meydan Projesi de bitirilmesi gereken ve de başkanın 3. görev dönemine imzasını bırakacağı eserdir” ifadelerini kullandı.

EN AZINDAN KEPÇE VURULSUN

Cemil Aydın, açıklamasına şöyle devam etti:

“Mali tablo ve bütçe olanakları sebep gösterilerek uygulama ertelenirse tüm çalışmalar arşiv niteliğinde kalacaktır. Hiç olmaz ise 1. Murat Hüdavendigar Camii kamulaştırma marifetiyle tamamen ortaya çıkarılarak ilk çalışma başlatılabilir. Veya meydanın ortasında bulunan bina kütlesi kamulaştırılarak genişlemeye gidilebilir. Gerekli olan sadece irade beyanı ve isteğidir. 10 yıllık meclis üyeliği tecrübeme dayanarak ve de geçtiğimiz kasım ayında kabul edilen 2 milyar 608 milyon TL'lik 2023 yılı bütçesine istinaden ifade etmek gerekirse; Osmangazi Belediye Başkanlığı’nın bu projeyi başlatacak kabiliyet ve gücü vardır. Bekleyip, göreceğiz demeyeceğim bu kez. Bir an önce başlanmalıdır.”


ETİKET :   bursaosmangaziprojeçekirgemustafadündarcemilaydınhabergündembelediye