Geri

Bakan Fidan: Bağdat yönetimi ikna oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Al Arabiya televizyonuna röportaj verdi. “İsrail amacını gizlemek için Hamas'ı öcü olarak kullanıyor" diyen Fidan, İran-İsrail arasında yaşanan gerilimin daha büyük bir savaşın habercisi olabileceğini söyledi. Röportajda terör örgütü PKK ile mücadeleye de değinden Fidan, Irak hükümetiyle terörün bitirilmesi konusunda hangi adımların atılacağıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

09:23:05 | 2024-05-06



Haberi Sesli Dinle

Gazze’deki katliamın sona ermesi için sarf edilen diplomatik çabalar henüz sonuç vermedi. Ne İsrail geri adım atıyor ne de Hamas. Karşılıklı açıklamalara bakılırsa silahların susması yakın değil. Bu süreçte barışın sağlanabilmesi için Türkiye de yoğun çaba harcıyor.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME ULAŞMAMIZ GEREK"

Mısır ve Katar tarafından yürütülen müzakereleri destekleyen Türkiye, 2008-2009 yılları arasında Gazze'de yaşanan savaşta arabulucu ve ateşkes çalışmaları içerisinde yer almıştı. 16 yıl önce bu görüşmelerde yer alan Hakan Fidan, o dönem başbakanlıkta görevliydi. Bugün ise Dışişleri Bakanı olarak Gazze'de barış için mesai harcayan Fidan, Al Arabiya kanalına konuştu. Fidan, "Eğer bu trajediden bir ders çıkarmazsak, kalıcı bir çözüme yani iki devletli bir çözüme gitmeksek bu son Gazze savaşı olmayacak. Tam tersine, gelecekte daha başka savaşlar, daha büyük yıkımlar ve gözyaşları bizi bekliyor olacak. Dolayısıyla bizim daha fazla çalışıp iki devletli çözüme ulaşmamız gerekiyor" dedi.


ETİKET :