Geri

Bakan Memişoğlu’ndan ‘Yenidoğan’ açıklaması: “Cezalarını çekecekler!”

İstanbul’da katıldığı bir programda ‘Yenidoğan’ çetesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, “Suçlular kim olursa olsun cezalarını çekecekler” ifadelerini kullanarak, dişini tırnağına takarak mesleğini icra eden sağlık çalışanlarının çete üyeleriyle aynı kefeye koyulmaması gerektiğinin altını çizdi.

14:50:26 | 2024-10-20



Haberi Sesli Dinle

Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED), Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nu Anadolu Hakimevi’nde misafir etti.

Programda yaptığı konuşmada ‘Yenidoğan’ çetesini gündemine alan Bakan Memişoğlu, “Son dönemde ülkenin gündemini meşgul eden, hastanelerin yeni doğan ünitelerindeki çete ile ilgili sorunu yaklaşık bir yıl önce tespit ettik. İnceleme sürecini başlattıktan sonra, araştırmalarımızı gizlilikle yürüttük. Suçlular kim olursa olsun cezalarını çekecekler. Bu olaydan sebep dişini tırnağına takarak mesleğini icra eden dürüst, ahlaklı sağlık çalışanlarına leke sürüldü ancak bu ahlaksızlar yüzünden özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının sorumlu tutulamayacağını ve aynı kefeye konulmaması gerektiğinin altını çiziyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlik, TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev’in, Bakan Memişoğlu’na plaket takdim etmesinin ardından son buldu.


ETİKET :   sağlıkbakanımemişoğluyenidoğançetecezagündem