Geri

Bakan Soylu depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta... “Zamanla yarışıyoruz, her yere ulaşmaya çalışıyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu.

17:50:33 | 2023-02-07



Haberi Sesli Dinle

Bakan Soylu'nun açıklaması şu şekilde;

Bütün şartlar açısında tarihimizin en büyük afeti. Tüm ekiplerimiz sahadadır. Türkiye'de birçok ekip görevinin başındadır Kahramanmaraş'ta tespit edebildiğimiz 941 bina tamamen yıkılmıştır. Hasarlı olanlar bunun içerisinde değildir. Bütün herkes enkaz altındakilere ulaşıp canlı kurtarmak için ellerinden geleni ortaya koymaktadır. Onarıcı bir dile ihtiyacımız var. El birliğine birliğe beraberliğe ve bütünlüğe ihtiyaç var. Karşı karşıya kalınan olay, insan hayatının mevzu bahis olduğu bir durumdur. Kahramanmaraş'ta da 941 bina yıkıldı biraz daha fazla oluğunu değerlendiriyoruz. Şu ana kadar 600 hemşehrimizi defnettik. 2 bin profesyonel arama kurtarma birimi yaklaşık 96 ekip olarak çalışmaktadır Kahramanmaraş'ta.

Elbistan'da aynı zamanda yoğun bir kar yağışı ve olumsuz hava şartı da var. Elbistan'a ağırlık vermemiz gerekir gelen ekipleri oraya kaydırıyoruz. Kahramanmaraş'ta 11 bin çadır sevk ettik 5 bini aşan kısmı kuruldu. Burada jandarmamız, polisimiz ve TSK'daki Mehmetçiklerimiz el birliğiyle vatandaşımızın güveni için arama kurtarmaya destek olmak için ve sahil lojistik hizmetlerine destek olmak için ve çadır kurumları dahil birçok hizmet için çaba sarf etmektedirler. 18 bin jandarma sevk ettik Türkiye geneline 10 bin polis de sevk ettik. TSK'da bu konudaki sevkini devam ettirmektedir.

31 vali 70'in üzerinde kaymakam görevlendirilmiştir. Bir çok kurumumuz hizmetlerin aksamamasını teminen buraya çekilmiştir.

Enerji konusunda 1,5 gün zorluklar çektik hastanelerimize kısmi olarak enerji verilebiliyor. Yakıt ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık, birtakım kritik kurumlarımıza enerji veriliyor. Doğal gazdaki sıkıntılar devam ediyor, bu da bir takım ekmek üretimlerini sıkıntıya sokuyor. Tüm Kahramanmaraş çevresinde 75 bin öğün yemek çıkarmayı gerçekleştirdik.

Yağma paylaşımları gerçeği yansıtmıyor.

 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber