Geri

Bakan Tunç'tan Altın Portakal açıklaması

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde FETÖ terör örgütü propagandası yapılan belgesel filmin yarışma seçkisi arasına yeniden dahil edilmesinin yankıları sürüyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,” Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bir terör örgütünün propagandasının yapılmasına müsaade edilemez” dedi.

13:25:09 | 2023-09-28



Haberi Sesli Dinle

Daha başlamadan krizlerin patlak verdiği İdari Koordinatörlüğünü Cansel Tuncer’in yaptığı 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi bütün organizasyonu eline yüzüne bulaştırdı.

FETÖ terör örgütü propagandası yapılan Kanun Hükmü belgesel filmi jüri üyeleri ve yönetmenlerden gelen tepkiler sonrasında yarışma seçkisi arasına yeniden dahil edildi. Alınan bu karar sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı ise festivalden çekildiğini duyurdu.

“MÜSAADE EDİLEMEZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bu bir talihsizlik Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bir terör örgütünün propagandasının yapılmasına müsaade edilemez. Kültür Bakanımız’ın vermiş olduğu karar çok değerli bir karar.Özellikle terör konusunda hep beraber milletçe kararlı olmamız gerekir. Bu kararlılıktan hiçbir zaman taviz vermemiz lazım. Özellikle Antalya Altın Portakal Film Festivali gibi geleneksel hale gelmiş bir festivalde terör örgütünün propagandasının yapılmasına kesinlikle müsaade edilemez. Kültür Bakanlığımızın almış olduğu kararı çok doğru buluyoruz” dedi. 


ETİKET :   festivalgündemhaber