Geri

Bay Kemal'in Ankara isteği kabul görmedi...Başkent'te 2 aday kapışacak

CHP'de 4-5 Kasım'da yapılması planlanan 38'inci olağan kurultay öncesi gözler il kongrelerinde. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday isteğine rağmen Ankara'da bugün iki adaylı yarış olacak.

12:35:20 | 2023-09-23



Haberi Sesli Dinle

TEK ADAY İÇİN YAPILAN TEMASLAR SONUÇ VERMEDİ

Temaslar sonuç vermedi. CHP Ankara il kongresi tek aday değil iki adayla yapılacak. Merak edilen genel merkezin mi yoksa değişimcilerin mi adayının kazanacağı.

CHP'de 4-5 Kasım'da yapılması planlanan 38'inci olağan kurultay öncesi gözler il kongrelerinde. 15 Ekim'de tamamlanacak il kongreleri büyük kurultayın sonucunun belirleyiciliği için önemli bir eşik. Mevcut başkan Ali Hikmet Akıllı'nın aday olmayacağı 23 Eylül'de Ankara'da yapılacak kongrede ise genel merkezin adayı Ümit Erkol, değişimcilerin adayı Sercan Çığgın. Çığgın'ı sızdırılan gizli Zoom toplantısına katılan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar destekliyor.

Kılıçdaroğlu'nun tek aday tek liste ile Ankara'da kongre yapmak istediğini, bu talebini Fethi Yaşar'a ilettiği ve olumsuz cevap aldığı öğrenilmişti. Temaslar sonuç vermediği için Ankara'da genel merkez ve değişimcilerin adayı yarışacak.

ANKARA'DAKİ KONGREDE AVANTAJ GENEL MERKEZ'DE

Peki, hangi adayın şansı daha yüksek? CHP'li kaynaklar, Ankara ilçe kongrelerinden çıkan sonuçla genel merkezin avantajlı olduğunu belirtiyor.


ETİKET :   bursaasayişgündemsıcakhabersiyasetçevre