Geri

Bayraktar’dan Kılıçdaroğlu’nun 'ABD’ vaadine tepki

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı sözlerine tepki gösterdi.

00:44:35 | 2023-04-29



Haberi Sesli Dinle

"HEDEF GÖSTERİLİRKEN SİYASET OLMUYOR, BEN BUNU YAPINCA SİYASET Mİ YAPIYOR OLUYORUM"

Bizim Teknofest sadece Baykar'ın değildir. Burada 102 tane paydaş kuruluş var. Üniversitelerimiz var burada. Müthiş bir coşku var. 1 milyon gencimiz, geleceğin teknolojik alanlarına yönelik yarışmalara katılmış. Titizlikle çalışan bir festival. Ticari bir organizasyon da değil. Halk için yapılmış bir organizasyon. Türkiye'nin son 20 yılda savunma sanayisinde ortaya koyduğu müthiş başarılar var. Türkiye 2010'a kadar piyade tüfeğini yapamayan bir ülke konumundaydı. Tüm teknolojilerde bağımlıydı. İsrail'den İHA alıyorduk. İsrailli pilotlar uçmak istemiyorsa uçmuyordu. Türkiye yurt dışından bir çok teknolojiyi tedarik ederken kimse bunu eleştirmiyordu. Heron'u eleştiren bir siyasetçi gördünüz mü Türkiye'den? ABD'den İHA tedarik edilmeye çalışıldı. Bunu eleştiren duydunuz mu? Biz milli başarılar elde ediyoruz. Türkiye'yi sahada güçlü kılıyor. Niye böyle olduğu durumda eleştiriler duymaya başlıyoruz? İHA ve SİHA'da Türkiye 15 yıl önce muhtaçtı. Şuan Baykar dünyanın en büyük İHA ve SİHA ihracatçısı. Dünyada kimse rekabet edemiyor. Ülkeler, Türkiye'den yardım istiyor. Yani Türkiye, hem bölgesel güç hem de dost coğrafyalara yardım eden bir ülke haline geldi. 2020 yılında Karabağ'da Azerbaycan'a sunuldu. Bunun takdir edilmesi gerekmez mi? Milli SİHA'lar PKK'la mücadelede önemli başarılar elde ettiğinde ilk tepki CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan geldi. 'SİHA'lar Jitem' dedi. Siz hangi ülkenin milletvekilisiniz? Sezgin Tanrıkulu bunu derken konu Kılıçdaroğlu'na soruluyor. Herhangi bir cevap verilmiyor. Ve Tanrıkulu şuan Diyarbakır'da CHP'nin 1. sıra adayı. Ben hedef gösterilirken siyaset olmuyor, ben bunu yapınca siyaset mi yapıyor oluyorum.

 

"TEBRİK EDECEĞİNE 'ABD'Lİ ŞİRKETE VERİRİM' DİYOR"

İstisna değil bu saldırı. Sistematik saldırı yapılıyor. CHP Milletvekili sevda Erdan Kılıç. Ne dedi kendisi? 'Yandaş bir şirket olarak Baykar'ın önünü açılıyor. ASELSAN'ın mühendislerini alarak büyütülüyor.' Külliyen yalan. İftira atılıyor bize. Bu Kılıçdaroğlu'na soruluyor. Bir şey demiyor. Devam ediyor. T3 Vakfı. Babamın bize vasiyeti var. 'Kimseden destek almayacaksınız'. Büyükşehir belediyesi seçimlerinden önce vakfımız iftiralara maruz kaldı. CHP'li Ağbaba 'T3 Vakfı 41 milyon TL yardım aldı' dedi. O zaman çağrı yaptık, 'Açıklayın' dedik. Şimdi kendisi Malatya'dan milletvekili adayı. En son da Kılıçdaroğlu. TEKNOFEST'in ilk gününde 'Tebrik ederim' demek yerine 'Biz Atatürk Havalimanı'nı ABD'li bir şirkete tahsis edeceğiz' ne demek. Cumhurbaşkanımız çıksa 'Bir Türk şirketine tahsis ettim' dese, ne derler? Burayı peşkeş çekiyor derler. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması normal mi? Nuri Demirağ bu ülkenin ilk özel sektör girişimcisi. Gök Okulu'nu burada kuruyor. 1935-1945 yılları arasında uçaklar yapıyor. Ama öyle bir engelleniyor ki, yaptığı uçaklardan bir tanesi bile müzelerimizde örneği dahi yok. Sadece kullanılan alüminyum borular oyuncak müzesinde sergileniyor. Vecihi Hürkuş var. Hapse koyulmuş. Nice girişimler var ki, muazzam atılımlar yapılmış. Ama üstü öyle örtülmüş ki, sonrasında Türkiye acentalara teslim edilmiş.

 

"BİZE İFTİRA ATANLAR YÜKSELİYOR"

Sayın Kılıçdaroğlu, 2012 yılında Baykar'ı ziyaret etti. Bu vizyonu anlattık kendisine. Sayın Kılıçdaroğlu gibi çok misafir ağırladık. Önemli olan milli teknoloji hamlesi projesine sahip çıkmak. Bunlara sahip çıkılsa ne problemimiz olur ki? Övünmek için söylemiyorum ama Afrika'dan Ukrayna'dan madalyalar alıyoruz. Bizim aldığımız madalya Türkiye'nin aldığı madalyadır. Bize iftara atanlar yükseliyor. Sahip çıkılıyorsa, niye bize iftira atanlar yükseliyor. Ben bunu söyleyince siyaset mi yapmış oluyorum. Baykar'a diyorlar ki, rekabetten korkuyor? TEKNOFEST'te insansız hava yarışması var. Binlerce teknoloji takımı katılıyor yarışmalara. Şu an nesiller yetişmesi için çalışıyoruz. Böyle bir şeyden çekiniyor olsak, böyle bir şey yapar mıyız? Biz kendi fabrikamızda bir şey yapıyor olsak, geçmişte olduğu gibi sümen altı edilebilir. Kılıçdaroğlu rahmetli babamla da tanışıyordu. Diyaloğu vardı. Biz ona anlattık. Türkiye'de kimse bizi bilmezken İsrail'in en büyük şirketi 'Sizinle çalışmak istiyoruz' dedi. Kendisi bize 'Bu iş siyaset üstü, sahip çıkmamız lazım' dedi. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Milli olunca niye rahatsız olunuyor?

"KILIÇDAROĞLU KIZILELMA'YI HİÇ TEBRİK ETMEDİ"

Atatürk Havalimanı devletin yeri. 5 günlüğüne kiralandı. Başka bir havalimanında da yapılabilirdi. Biz çocukların masraflarını karşılayarak buraya getiriyoruz. Avrupa'nın en büyük girişim merkezi olacağı açıklanmış. Ne güzel proje. Ben isterim ki, bir an önce olsun. Ben istiyorum siyaset üstüyse herkes sahip çıksın. Kılıçdaroğlu Kızılelma'yı hiç tebrik etmedi. Dünyanın harp doktrinini değiştiriyoruz. Ukrayna'dan kadınlar saçını kesip satıp İHA almak istedi. Libya geldi, destek istedi, ülke olarak destek verildi. Afrika'da birçok ülke parçalanmaktan kurtarıldı. Muazzam kazanımlar var. Bu işlerin kesintiye uğraması gibi bir derdim yok. Bu işlere sahip çıkacak olan milletimizdir. Siyasetçilerden beklentimiz mertçe açıkça sahip çıkılması. Algıya kurban edilmemeli. Kılıçdaroğlu Kızılelma uçtuğunda tebrik etmeli.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN ABD'Lİ FİRMA VAADİ

Sahibi Türk olabilir. CIA ile direkt çalışan ABD'li şirkete burayı teslim edilmesi ne demek. Bizzat tanışıyoruz. Sonuçta ABD şirketi. ABD kurallarına bağlı. Burada 10 bin tane Türk şirketi varken, ABD şirketine dönmek nedir? Bunu soruyorum halkıma. Burası devletin yeri. Bunu bir şirkete vereceğim ne demek.? Avrupa ülkelerine NATO ülkelerine SİHA veriyoruz. Baykar şimdiye kadar ki gelirlerinin yüzde 75'i ihracat. Geçen yıl yüzde 93'tü. Dışardan bu ürünleri almak isteyenler bu tartışmaları görse ne der? Bayraktar TB2'nin 28 ülkeye ihracatı yapıldı. Dünyanın her yerinde manşet oldu. Bu işin kalaşnikofu olarak ifade ediliyor. Mazlum coğrafyaların kendisini korumasında görev aldı. Yoğun bir talep var. Bayraktar Akıncı 2 yıldır uçan bir sistem. 5 ülkeyle anlaşması yapıldı. Strateji klasmanda. Maliyeti yüksek. Tüm ülkenin ihtiyaçlarına cevap veren bir teknoloji. Kızılelma'nın bir dahaki sene ürün olması hedefleniyor. Şuan prototip. Türkiye’de ROKETSAN olsun, ASELSAN olsun bu kurumlarımızda çok önemli akıllı mühimmatlar geliştiriliyor. Seyir füzeleri, süpersonik güdümlü roketler geliştiriliyor. Geliştirilen bu akıllı sistemler, Bayraktar TB2 gibi sistemlere entegre ediliyor. Biz ihracat yaparken, onların da ürünleri satılmış oluyor. Müthiş bir sinerji oluyor. Biz bu uçakları geliştirmemiş olsak, bu mühimmatlar yabancı uçaklara takılacak. SOM füzesi ABD'nin F-35'ine takmak için yüzlerce milyon dolar para ödemeniz gerekiyor. Şuan görüştüğümüz birçok NATO ülkesi var. Talep ediyorlar. Son 15 yıl Türkiye bir irade ortaya koydu. Bu işler güçlü liderlikle büyüyor. Ondan bağımsız olması mümkün değil.

 

 


ETİKET :