Geri

Bayraktar: “TEKNOFEST 2024’te kendi rekorumuzu kırdık”

TEKNOFEST 2024’ün açılışında konuşan Selçuk Bayraktar, 1 milyon 600 binden fazla gencin yarışmalara katıldığını kaydederek, “Bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık” dedi.

12:32:07 | 2024-10-02



Haberi Sesli Dinle

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024’ün açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST 2024'te 1 milyon 600 binden fazla gencin yarışmalara başvurduğunu kaydeden Bayraktar, “Bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık” ifadelerini kullanarak, TEKNOFEST’in dünyanın da ilgisini çektiğini kaydetti.

DÜNYA SOYKIRIMI SADECE İZLİYOR

Konuşmasında Orta Doğu’daki gergin ortama da dikkat çeken Bayraktar, Gazze'de her gün masum sivillerin katledildiğine vurgu yaparak dünyanın bu soykırımı sadece ekranlardan izlediğine dikkat çekti.

Teknoloji’nin Filistin’deki soykırımda, insanları yok etmek için kullanıldığına vurgu yapan Bayraktar, “TEKNOFEST kuşağı olarak, teknolojinin canavarca kullanımına karşı duracağız” şeklinde konuştu.

Dünyayı değiştirecek projelerin TEKNOFEST’ten çıkması gerektiğine vurgu yapan Bayraktar,

“Yapay zekânın kundaktaki bebekleri bile öldürmek için kullanıldığı bu düzen devam etmemeli. Bu gidişata dur diyecek bir hareket var: TEKNOFEST hareketi” değerlendirmesinde bulundu.  


ETİKET :   bayraktarteknofestteknolojirekoryarışma