Geri

Biden, Gazze'de ateşkesin ‘mümkün olmadığını’ söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, Illinois eyaleti ziyareti öncesinde Beyaz Saray’dan ayrılırken bir gazetecinin Gazze’de ateşkes ihtimaline yönelik sorusunu yanıtladı. Biden, bu ihtimalin olmadığını dile getirdi.

13:10:33 | 2023-11-10



Haberi Sesli Dinle

Dünyadan ateşkes çağrıları yükselirken, İsrail abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik havadan ve karadan saldırılarını sürdürüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise birçok kez ateşkes çağrılarını reddetti. Dün Netanyahu yaptığı açıklamada, Gazze'deki esirler serbest bırakılmadan ateşkes yapmayacaklarını yineledi.

Dün ise Illinois eyaletinde yer alan Belvidere kentine gerçekleştireceği ziyareti öncesinde ABD Başkanı Biden’a Gazze’de ateşkes ihtimaline yönelik soru yöneltildi.

Yanıt olarak Gazze'de ateşkes ilan edilmesinin "mümkün olmadığını" dile getiren Biden, rehinelerin salınması konusunda da hala "iyimser" olduğunu ifade etti.

ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'in Filistinli sivillerin Gazze Şeridi’nin güneyine geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki saldırılara ara vereceğini duyurdu.

İsrail’in bu duraklamaların zamanının başlamadan 3 saat önceden duyuracağını aktaran Kirby, "İsrailliler bize bu duraklama süresince bu bölgelerde askeri operasyon yapılmayacağını ve bu sürecin bugün başlayacağını söylediler” dedi.

 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber