Geri

45 bin öğretmen yakında göreve başlıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen ataması dün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle 45 bin öğretmen göreve başladı. Öğretmenleri tebrik eden Erdoğan, “Öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek. İnşallah sizlerin de çabalarıyla fedakarlıklarıyla bölgenin yaralarını kısa sürede saracağız.

10:09:57 | 2023-05-09



Haberi Sesli Dinle

Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen ataması dün yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törende 45 bin öğretmen atandı.

Göreve başlayacak 45 bin öğretmeni tebrik eden Erdoğan, eğitim ordusunu daha da güçlendirdiklerini belirtti.

Ülkede 2002’de yaklaşık 500 bin öğretmenin olduğunu, artık bu sayının 1 milyon 200 bine ulaştığını ifade eden Erdoğan,

“Böyle palavrayla ‘Biz şu kadar öğretmen atadık, şu kadar öğretmen atayacağız’ filan demekle bu iş olmuyor. Tarihinde ne yaptın? Ne kadar öğretmen atadınız, bunları söyleyelim. Yok böyle bir şey. Ama biz yaptıklarımızı söylüyoruz” diye konuştu.

YARISI DEPREM BÖLGESİNE

Şu andaki mevcut öğretmen sayısının yüzde 75’inden fazlasını kendilerinin atadıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Sizlerle birlikte ataması yapılan öğretmen sayısı 800 bini buluyor. Tek kalemde Cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz. Bugün atamayla göreve başlayacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı, deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek. İnşallah sizlerin de çabalarıyla fedakarlıklarıyla bölgenin yaralarını kısa sürede saracağız.”

EĞİTİM ORDUMUZUN NEFERLERİ

Cudi Gabar’da keşfedilen günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip Türkiye’nin en büyük petrol kuyusuna şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın isminin verildiğini dile getiren Erdoğan,

“Daha gencecik yaşındayken teröristlerin bizden ve sevgili öğrencilerinden kopardığı şehidimizin hatırasına sahip çıktık. Terör örgütleriyle ve arkasındaki güçlerle olan mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz. Sınırlarımız içinde bitme noktasına getirdiğimiz terör bataklığını, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde de tamamen kurutacağız. Bunu da güvenlik güçlerimizin yanı sıra eğitim ordumuzun neferleri olan siz öğretmenlerimizin çabaları, gayretleri ve emekleriyle başaracağız. Sizlerin desteğiyle önümüzdeki dönemi ‘Türkiye Yüzyılı’ yapacak, ‘Türkiye Yüzyılı’nı da ‘eğitim yüzyılı’ haline dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.


ETİKET :   habergundemogretmenatamacumhurbaşkanlığı