Geri

Bozbey, hükümetten destek istedi

Yenişehir’i ziyaret ederek İlçe Ziraat Odası’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tarımsal ürünlerin Yenişehir’den Hava Kargo ile Avrupa’ya ihracatı için hükümetten destek istedi.

16:11:19 | 2024-08-09



Haberi Sesli Dinle

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yenişehir’i ziyaret etti. İlçe Ziraat Odası’nda çiftçilerle buluşan Bozbey, tarımsal üretime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yenişehir’e yeni plan

Bozbey, “Yenişehir’de yaklaşık 400 hektar büyüklüğünde olan, havaalanı ile Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’nun yakınındaki alanı fuar, kongre, gümrük, e-ticaret, depolama ve ar-ge merkezi olarak planlıyoruz” dedi.

Avrupa’ya satabiliriz

Bozbey, “Sanayi ve ticaretin merkezi olan Bursa’da, Yenişehir Havalimanı’nda kargo taşımacılığını başlatarak uluslararası ticareti daha da güçlendireceğiz. Buradan Avrupa’ya 3 saatte taze ürünlerimizi gönderebilme olanağımız var. Bu konuda hükümetten destek bekliyoruz. Özellikle Bursa’nın ürünlerini yurt dışına göndermek için girişimlerde bulunan üreticimize destek bekliyoruz. Ulaşım konusunda destek olunursa biz Avrupa pazarına ürünlerimizi rahatlıkla satabiliriz. Çiftçimize gelir olarak dönüştürebiliriz” ifadelerini kullandı.

Lojistik depolar kurulacak

Batı’da Karacabey Teknosab yakınında, Doğu’da Yenişehir havalimanı yakınında, sanayi hammadde ve ürünlerine yönelik lojistik depolama alanları oluşturacaklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Ayrıca, e-ticaret için gerekli olan depolama sahalarını da bu bölgede inşa edeceğiz. Bu alan, aynı zamanda kongre binaları ve bir otelle birlikte girişimcilerin ve sanayicilerin projelerini geliştirebileceği ar-ge merkezi olarak dünyaya açılan bir pencere olacak. Bu proje, Bursa’nın geleceğine de imza atacak bir proje olacaktır. Bursa’daki kooperatiflerin hukuki, teknik, altyapı, pazarlama ve işleme değerlendirme imkanlarını artırmak için ‘Üretici çatı birliği’ projemizi hayata geçiriyoruz. Bu sayede hem küçük kooperatifler hem de üreticilerimiz desteklenecek, Bursa’mız kazançlı çıkacak” diye konuştu.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber