Geri

BU KAOS BİTSİN ARTIK

Uzun süredir Mudanya Belediyesi ve mahalle sakinleri arasında adeta çatışma yaşıyor. İddialara göre yıkılması planlanan yaklaşık 400-450 ev mevcut. Ancak Mudanya halkı yıkımların imar planından sonra gerçekleşmesini talep ediyor.

09:32:00 | 2022-05-10



Haberi Sesli Dinle

LİDER BURSA HABER: İLKNUR YILMAZ

Mudanya’ya bağlı Söğütpınar, Eğerce, Ayazma ve Mesudiye köylerinde iddialara göre 1 yıl içerisinde yaklaşık 400-450 ev için yıkım kararı alındı. Mudanya sakinleri bu durum karşısında şikayetlerini dile getirirlerken yıkımların imar planı yapıldıktan sonra gerçekleşmesini talep ettiler. Mağdur vatandaşlar, “Evlerimiz yıkılmasın, sesimizi duyurmak istiyoruz” dediler. Mahalle sakinleri, Mudanya Kaymakamlığı ile görüşme sağlayarak çözüm bulmak için gayret gösterirlerken, konu hakkında açıklama yapan Mudanya sakinlerinden İbrahim Hacıoğlu, “1/1000 ölçekli plan mevcutç İmar planı da şuanda komisyon sürecinde. ” İfadelerini kullandı.

Belediye ihale açıyor

Mudanya Belediyesi’nin ihale açtığını belirten bazı mahalle sakinleri, Ankara’dan bir inşaat firmasının burada kentsel dönüşüm yapacağını da öne sürdü. Mudanya’da yaşayan mahalle sakini İbrahim Hacıoğlu, olayla ilgili son süreci şu sözlerle anlattı: “Büyükşehir Belediyesine sunulan bir imar genelgesi var. Mudanya Belediyesi onay bekliyor. Haziran Ayı’nda meclis toplantısında sonuçlar belli olacak. Komisyona uygun kentsel dönüşüm olacak.”

İmar affı düzenlenmeli

2017’de Türkiye genelinde imar affının düzenlendiğinin altını çizen İbrahim Hacıoğlu, “2018 yılından sonra yapılan binalar yıkılacak. Yaklaşık 2 bin kişi şuan da mağdur durumda. Birebir Başkanla birlikte görüşme şansım oldu. Ancak iyi bir iletişim kuramadık. O bölgede farklı sıkıntılar mevcut. Sahil şeridi Eğerce’de yüzlerce yapı var. Yıkılma söz konusu. Bu süre zarfında hukuki süreç halen devam ediyor.

Bu ekonomi şartlarında vatandaşlar oldukça zor durumda. Pandemi derken, işsizlik süreci bizim ekonomimizi oldukça etkiledi. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. İmar planı onaylanana kadar yıkımların ertelenmesini istiyoruz. Mesudiye, Ayazma, Eğerce, Söğütpınar bölgelerinin sorunları fazla. Otobüs, hastane olanağı az. Projeler yıllardır gerçekleşmiyor. Orada yaşayan vatandaşlar birçok konuda mağdur ediliyor” ifadelerini kullandı.


ETİKET :   Bursamudanyaimar