Geri

Bu sene kurbanlıklar cep yakacak

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaş hayvanların 84 bin TL’den başlayacağını söyleyerek konuya netlik kazandırdı.

23:28:01 | 2023-06-06



Haberi Sesli Dinle

Tüm İslam dünyasında her sene yaşanan Kurban Bayramı heyecanı, Türkiye’de de yoğun bir şekilde hissediliyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurban pazarlarına yönelen vatandaşlar, ortalama fiyat bilgisine odaklandı. Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş, 64 milyon ise küçükbaş hayvanın olduğunu belirten Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurbanlık hayvanların canlı kilo fiyatlarını açıkladı.

 

 

BÜYÜKBAŞ 160 İLA 165, KÜÇÜKBAŞ 140 İLA 150

Türkiye genelinde 20 ila 22 milyon arası büyükbaş, 65 ila 67 arasında da küçükbaş hayvanın olduğunu söyleyen Yardımcı, kurbanlık hayvanların canlı kilo fiyat bilgisini vererek şunları kaydetti: “Kurbanlık hayvanların canlı kilo fiyatlarının bilgisini veren Federasyon Başkanı Yardımcı, “Türkiye çapında il il değişen fiyatlar oluyor. Mesela bazı ilimizde 130 lira baskül canlı koyun keçi, 160 165 arasında dana gidiyor, 140- 150 arasında da küçükbaş keçi koyun gidiyor.”

ANTALYA’DA KURBANLIK SATIŞ FİYATLARI BELİRLENDİ

Antalya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Antalya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Antalya ilinde yetiştirilen ve kurban pazarlarında satışı yapılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların fiyatları belirlendi. Açıklamaya göre, Antalya’da büyükbaş hayvanlardan dana-tosun cinsi 150 ila 160, düve cinsi 145-155, inek cinsi 135-145 TL’den satılacak. Küçükbaş hayvanlardan çebiç- teke cinsi 135-140, toklu-koç cinsi 135-140, koyun- keçi cinsi ise 120 ila 125 TL’den satılacak. Bu rakamların Antalya ili ortalaması olduğu ve ilçeler arası değişikliğin gözlenebileceği de belirtildi.

 

 

 


MALİYETLER ARTINCA HAYVAN FİYATLARI DA ARTTI

Her geçen yıl değişiklik gösteren kurbanlık hayvan fiyatlarının 2023 yılıyla artmasını değerlendiren Yardımcı, şunları kaydetti: “Girdiler, maliyetler, yem fiyatları derken bugün Türkiye’de hiçbir şey yerinde saymıyor, her şeyin bir maliyeti var. 2023’te girdiler, maliyetler yüksek olunca elektrik ve yem maliyeti besicilikte fiyatları arttırdı. Tabi ki vatandaşların alım gücüne yüksek geliyor, alım gücü de önemli. Bir de kasabın, besicinin kendisini de düşünmek gerekli, yem pahalı. Fiyatları da Türkiye çapında tüm odalarımız belirliyor, kurban komisyonuna bildiriliyor. Bu fiyatlar 5 ila 10 lira illere göre oynayabilir. Ben inanıyorum ki bu kurban vesilesiyle biraz kıpırdama oluyor ama inşallah kurban sonrasında fiyatlar dengede durur.”

 

 

“FİYATLAR DÜŞER DİYE SON GÜNÜ BEKLEMEYİN”

Kurban fiyatlarının son günlere kalınca düşeceğine inanan ve acele etmeyip kurbanlık alımını son güne bırakan vatandaşlara seslenen Yardımcı, “Kısmetinde ne varsa onu alırsın, son günün bekleyen bakıyorsun daha pahalıya ilk gün alan da daha uyguna alıyor. Bence alsınlar kurbanlarını rahat rahat uyusunlar, son günü beklemesinler” diye konuştu.


ETİKET :