Geri

Kadın mühendislerden çağrı: Mühendislikte kadının gücünü birlikte kutlayalım

Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD), 26 Haziran’da Dünya Kadın Mühendisler Günü kapsamında konferans düzenleyeceğini duyurdu. BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, ‘Mühendislikte Güçlenen Dünya’ temasıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek panel için Bursalılara çağrı yaptı: Mühendislik alanındaki gelişmeleri ve kadın gücünü birlikte kutlayalım.

11:15:41 | 2024-05-27



Haberi Sesli Dinle

LİDER BURSA/ Gülüzar HELVACI

BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, Başkan Yardımcısı Funda Geyimer, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökçe İleri, Elif Kuş ve Şehnaz Uysaltürk ile ekip liderlerinin katıldığı tanıtım toplantısında konferansa ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Kadın mühendisler nerede konumlanıyor?

Başkan Ülfet Öztürk, mühendisliğin, hayatın hemen her alanında belirleyici bir rol oynadığını ve sürekli olarak değişen dünyanın şekillenmesinde kilit bir faktör olarak öne çıktığını belirterek, “Kadın mühendislerin ise bu süreçteki katkıları ve başarıları, sadece teknik bilgi ve becerileri ile sınırlı kalmayıp aynı zamanda farklı bakış açıları ve yaratıcı çözümlerle taze bir perspektif sunmaktadır. Tüm bunların kapsamında Mühendislikle Güçlenen Dünya teması ile bu yıl mühendislik gelişmelerinin her sektörü nasıl etkilediğini konuşacağız. Kadın mühendislerin nerede konumlandığını konuşacağız” diye konuştu.

BUMKAD kapsama alanını genişletiyor

BUMKAD’ın 5. yaşını kutlamaya hazırlanırken bugün 3 fahri üyesi, 105 bireysel üyesi ve 12 kurumsal üyesi ile faaliyetlerine devam ettiğini bildiren Öztürk, şöyle konuştu: “Türkiye’nin tek kadın mühendis derneği durumundaki BUMKAD, 2024 yılı içerisinde TÜMKAD (Türkiye Mühendis Kadınlar Derneği) olarak tüm Türkiye’yi kapsamaya hazırlanıyor. Bir sivil toplum kuruluşunun ilk defa genel merkezinin Bursa’da konumlandırılmasında rol almaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz.”

Yeni tema: Mühendislikle Güçlenen Dünya

Her yıl belirli bir tema ile kutlanan Dünya Kadın Mühendisleri Günü’nü BUMKAD olarak yakından takip ettiklerini ifade eden BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, “Bu yılın teması dünya genelinde Enhanced by Engineering olarak belirlenmiştir. Aynı temayı biz de Türkiye teması olarak duyurmaya karar verdik ve ‘Mühendislikle Güçlenen Dünya’ olarak temayı belirledik. Bu yıl üçüncüsünü kutlamaya hazırlandığımız konferansımızı 26 Haziran 2024 Çarşamba Günü saat 09:00’da Podyum Davet Büyük Salon’da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Seçkin konuşmacıların katılacağı 7 panel

Konferansta bu yıl mühendislikteki gelişmelerinin her sektörü nasıl etkilediğini konuşacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ülfet Öztürk, 7 panelden oluşacak konferansın konuşmacıları ve konu başlıklarını paylaştı. Öztürk, ayrıca bu yıl konferansa TESLA’nın da katılacağını ifade etti. Panellerde Alphan Manas, Selen İnal, Av. Özlem sezgin, İsmet Kağan Yıldırım, Prof. Dr. Şüheda Özçakır, Şule Güner ve sürpriz bir isim konuşmacı olarak yer alacak.

 

 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber