Burkay: “Uludağ’ı Davos yapma hedefiyle yola çıktık”

Türk ekonomisinin nabzının Bursa’da atması için elini taşın altına koyan BTSO Başkanı Burkay, “Uludağ’ı iş dünyasının buluşma noktası haline getirecek çalışmalara devam edeceğiz. Uludağ’ı Davos yapma hedefiyle yola çıktık” dedi.

Bursa’nın turizmdeki dinamosu Uludağ, iş dünyasının buluşma noktası haline gelmiş durumda. ‘Beyaz Cennet’ Uludağ’ın cazibesini artırmak için elini taşın altına koyan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Business School ile birlikte ekonominin nabzının da Bursa’da atmasını sağlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca (SSB) bu sene 11-13 Ekim tarihlerinde ilk kez gerçekleştirilen ‘Savunma ve Havacılık Sektöründe Alt Yüklenici ve Tedarik Yönetimi Çalıştayı’na da ev sahipliği yapan Bursa Business School, Türk savunma sanayiinin küresel pazardaki konumunu daha da güçlendirecek stratejileri masaya yatırdı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün katıldığı programda ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, STM, TEİ ve TUSAŞ Genel Müdürleri, SSB ve vakıf şirketlerinin üst düzey temsilcileri de hazır bulundu.

Savunma sanayisinde tam bağımsız Türkiye vizyonuyla hareket etmeye devam edeceklerini kaydeden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Önümüzdeki süreçte yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte prestijli etkinliklerle Uludağ’ı iş dünyasının buluşma noktası haline getirecek çalışmalara devam edeceğiz. Uludağ’ı Davos yapma hedefiyle yola çıktık. Anıtkabir’in mimarı Emin Onat ve ülkemizin ilk kadın mimarlarından Prof. Dr. Leman Tomsu tarafından 1946 yılında tasarlanan tarihi ‘Kirazlıyayla Sanatoryumu’ uzun yıllardır metruk bir haldeydi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak burada Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı restorasyon projelerinden birini gerçekleştirdik. Kent hafızasında önemli bir yer tutan kültürel mirasımızı ‘Bursa Business School’ adıyla iş dünyamızın ve ülkemizin hizmetine kazandırdık. Ulusal ve uluslararası alanda tanınan üniversiteler ve kurumlarla işbirliği anlaşmaları gerçekleştirdik. Dünyada INSEAD, Wilton Park, Harvard Business School gibi örnekleri olan bu yapı, yenilikçi eğitim programları ile sektör profesyonelleri ve üst düzey yöneticileri ekonomide yaşanan dönüşüm sürecine hazırlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK
Uludağ’ın eşsiz doğası içerisinde yer alan Bursa Business School projesinin ulusal ve uluslararası etkinlikler için tercih edilen bir destinasyon olarak öne çıktığını belirten Burkay, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özgün mimarisi, 550 kişilik oditoryumu, toplantı salonları ve tez odalarının yer aldığı BBS’de Uludağ ve kentimizin marka değerine yakışan organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. 2023 yılında Uzay Kaşifleri Derneği-ASE tarafından düzenlenen Planetary Congress’te dünyaca ünlü 70’ten fazla astronot ve kozmonotu konuk etmiştik. Devamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz, Türkiye İhracatçılar Meclisimiz ve birçok iş dünyası kuruluşumuz da burada önemli zirve, çalıştay ve ödül törenleri gerçekleştirdi. Burada ayrıca fuar ve sergiler ile kültür sanat etkinlikleri de düzenlenebiliyor. Son olarak Savunma Sanayii Başkanlığımız tarafından, Türk savunma sanayii paydaşlarını buluşturan çok kıymetli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptık. Sadece kış aylarında değil 12 ay boyunca Uludağ’ın bir cazibe merkezi olması için çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte prestijli etkinliklerle Uludağ’ı iş dünyasının buluşma noktası haline getireceğiz.”

Program sonrasında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de Bursa’nın önemli bir sanayi kenti olduğu yönünde açıklamada bulunarak, bu hareketliliğin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.