Geri

Başkan Bozbey Bursa basını ile ilk toplantısını gerçekleştirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa basını ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Toplantıların düzenli olarak her ayın ilk haftası yapılacağı bilgisini veren Bozbey, "Tüm Bursalıların başkanlığını yapacağım" dedi.

13:17:23 | 2024-05-07



Haberi Sesli Dinle

Özlem Yoğurtçuoğlu/LiderBursa

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen  'Genel Değerlendirme Toplantısı'na CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mehmet Yıldız, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Belediyeleri Koordinatörü Mehmet Uğur Sertaslan katıldı.

"YARIN BURSASPOR'UN KADERİ BELİRLENECEK"

Bursaspor Başkanı Sinan Bür'ün randevu talebini kabul ettiğini söyleyen Başkan Bozbey, "Yarın akşam toplantıda olacağız. Bursasporun geleceği ile ilgili önemli toplantı olacağını düşünüyorum. Bursaspor’un bu konumda olması hepimizin içini acıtıyor. Doğru bulmuyoruz. Yapılan yanlışların ne olduğunu herkes biliyor. Sokaktaki gence de sorsanız rahatlıkla ifade ediyor. Bu yanlışların ortadan kalması için nedenler var" dedi.

BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa BozbeyKayapa Katı Atık Tesisi ile ilgili kamuoyunun tepkisini göze alarak projenin durdurulduğunun altını çizdi. İncelemelerin henüz bitmediğini ifade eden  Bozbey, Büyükşehir'in 10 milyar 390 milyon TL, BUSKİ'nin 10 milyar 132 milyon TL, bağlı şirketlerin 4 milyar 634 milyon TL borcu olduğunu duyurdu.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINA ATATÜRK KISITLAMASI

Bozbey açıklamasının devamında duygusal olarak derinden etkilendiğini ifade ederek başladığı konuşmasında, sosyal medya hesaplarını devraldıklarında 'Atatürk' kelimesinin kısıtlandığını ifade etti. Bozbey, "Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarımızı devraldığımızda yaptığımız incelemelerde hiçbir vatandaşın 30 Ağustos ve Atatürk hakkında yorum yapmadığını görmedik. 30 Ağustos ve Atatürk kelimeleri hesapta kısıtlanmış. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk hakkında bu kadar ileri gideceğini bilmiyorduk. 23 Nisan'da süslemek için büyükşehir deposuna baktığımızda da hayal kırıklığı yaşadık. Büyükşehirin deposunda sadece 10 adet Atatürk bayrağı olduğunu gördük. Hızlıca Atamızın bayraklarını bastırdık. Bu konusa tavizimiz yok, gerekli işlemler başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

3 AYDA 524 PERSONEL ALINMIŞ

Bozbey, "Bursa Büyükşehir'e 1.1.2024'ten itibaren şirketlerle beraber 524 personel alımı yapılmış, maliyeti 41,5 milyon lira yapıyor. Her şeyi takip ediyoruz. 1 lira da 1 milyar da aynı değerdedir" şeklinde konuştu. 

BURSKOOP İNCELEMEDE

Eski yönetimden devralınan BURSKOOP incelemeye aldıklarını söyleyen Bozbey, "Devraldığımız bu projenin en doğru şekilde uygulanması için inceleme başlattık. Gençlerin bursları her türlü tehlikeye karşın bugün hesaplara yatırıldı. Bundan sonra burslar gerçekten ihtiyacı olan öğrencilerimize gidecek" ifadelerini kullandı.  

KART16

Bozbey, "İhtiyaç sahibi çok sayıda vatandaşımız olmasına rağmen gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmayan bu kartları tek tek test etmeye başladık ve gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da bu kartları vermeye devam edeceğiz. Bizim amacımız gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak" dedi.

 


ETİKET :