Geri

Bursa'da eğitim uçağı düştü, 2 pilot hayatını kaybetti! Başkan Bozbey'den ilk açıklama!

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde havalimanı apron kısmına bir eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 pilot hayatını kaybetti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bozbey "Çok üzücü bir olayla güne başladık. Bir özel okulun uçağı düştü. Nasıl kalktı, neden kalktı, o saatte bir eğitim var mıydı? Araştırmalar sürüyor." dedi.

10:56:17 | 2024-09-23



Haberi Sesli Dinle

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde havalimanının apron kısmına düşen eğitim uçağında hayatını kaybeden pilotların kimlikleri belli oldu. Kazada Pilot Ünal Aster (61) ve Pilot Emir Gülal Nalcı (42) olay yerinde hayatını kaybetti.

BELEDİYE BAŞKANI BOZBEY: SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Çok üzücü bir olayla güne başladık. Bir özel okulun uçağı düştü. Nasıl kalktı neden kalktı o saatte bir eğitim var mıydı? Araştırmalar sürüyor, net bir açıklama yapılacak. 2 kaybımız var. Bu olaylara dikkat etmek gerekiyor. Rüzgar yönü havanın durumu uçuşlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konular. Umuyorum ki başka bir olay yoktur. Şu anda net bir bilgi yok. Sanıyorum kısa bir süre içerisinde mutlaka açıklanacak. Sabahın erken saatlerinde olması biraz tedirgin eden bir olay. Sahanın erken saatinde uçuş eğitim verilmesi ayrıca düşünülmesi gereken bir olay. Kimlikler belli olmuştur ama henüz açıklanmadı." dedi.

KAYNAK: CNNTURK 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber