Geri

Bursa'da 'Ulusal Teknoloji Festivali' başladı

Bursa İnegöl ilçesinde üçüncü kez Ulusal Teknoloji Festivali düzenleniyor. 4 gün sürecek festivalde çeşitli etkinlikler gerçekleşecek.

21:13:54 | 2022-09-15



Haberi Sesli Dinle

Bu yıl üçüncü kez İnegöl'de Ulusal Teknoloji Festivali düzenlendi. Teknoloji yarışmaları, teknoloji stantları, kariyer söyleyişleri ve konserlerin yer alacağı konser 4 gün boyunca sürecek.

Vatandaşlar festivale ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

Ulusal Teknoloji Festivaline Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve İnegöl Kaymakamı Eren Arslan'ın yanı sıra parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban açılış konuşmasında şöle konuştu;

“Çok değerli kaymakamımızı, siyasi partilerimizin değerli başkan ve yöneticileri, uzaktan ve yakından gelen tüm kıymetli katılımcılar, teknoloji severler, kurumlarımızın değerli yöneticileri, meclis üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve kıymetli basın mensupları. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şerefler getirdiniz. Evet, bir miktar ufak tefek aksaklıkların olduğunu ben de hissediyorum, görüyorum ama, İnşallah arkadaşlarımız bunları arka planda hızlıca çözeceklerdir. Ben festivale dair sizlere şunları ifade etmek istiyorum; Biliyorsunuz milli ve yerli teknoloji kavramını Sayın Cumhurbaşkanımız gündemimize soktu. Şehrimizde en başta tabii çok yetenekli gençlerimizin olduğunu görüyoruz. Bu gençlerimiz bizlere ilham kaynağı oldu. Onlar için fırsat ve imkanlar verdiğimizde onların neler yapabildiğini görüyoruz.

Zira bugün savunma sanayinde ordumuz için yapılan çok kıymetli eserlerin olduğunu görüyoruz. Buna hep birlikte şahitlik ediyoruz ve bundan dolayı gurur duyuyoruz. Yapanlar iyi ki yapmışlar diyoruz. Bugün teknolojiyle, yazılımla, bilişimle çok daha iyi bir noktaya doğru ilerlediğimizi görüyoruz. Şehrimizde proje ekipleri oluşturduk. Ortaokul yaş grubundan başlayarak üniversite ve üniversite mezun gruplarına kadar ekipler oluşturduk ve bu ekiplerimizle çeşitli projeler yapıyoruz. Bizler de kendileriyle gururlandık. Yine bu teknoloji ekiplerimiz bildiğiniz gibi Türkiye'yi namzet bir yatırım olan Bilişim Vadisi içerisinde ofis açma hakkını elde ettiler. Ben genç kardeşlerimizi kutluyorum. Ve tabii onların bizlere verdiği cesaretle biz de onları desteklemeye devam edeceğiz. Aslında festivalimizin de altında yatan gerekçe ve sebeplerin bunlar olduğunu ifade edebilirim.

 

Pandemiyle bir miktar ara vermiştik etkinliklerimize ama 2019’da başladığımız ve bugün üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz festivalimizi dört gün boyunca hep birlikte izleyeceğiz, takip edeceğiz. 61 ayrı vilayetten başvurular 5 bin civarında yarışmacı başvurusu ve burada 1500 tane yarışmacının olduğunu ben sizlere iletmek istiyorum.Burada gençlerimiz 10 ayrı başlıkta yarışlar yapacaklar ve bu yarışlar içerisinde de 125 bin TL'lik ödülü kendilerine biz takdim etmiş olacağız. Ben emeği geçen çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bunların her biri bir çabadır, gayrettir ama ben çalışma arkadaşlarıma, proje ekiplerimize buraya gelerek katılan tüm katılımcılarımıza, yarışmacılarımıza çok teşekkür ediyorum. Festivalimizin hayırlı  olmasını diliyorum.”


ETİKET :