Geri

Bursa'da üniversite okuyan öğrencilerin kabusu emlakçılar oldu

Üniversiteli beldesi olarak bilinen Görükle’de bir emlak şirketinin mağdur ettiği öğrenci ve vatandaş sayısı günden güne artıyor.

09:28:17 | 2023-01-05



Haberi Sesli Dinle

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Görükle’de bir emlak şirketinin mağdur ettiği vatandaşların sayısı günden güne artıyor. İsmini vermek istemeyen vatandaşların şikâyet hattımıza yaptığı ihbarlar neticesinde edindiğimiz bilgiler ise kan dondurdu. Çok sayıda öğrencinin ve maddi durumu yetersiz vatandaşın sıkıntı yaşadığına dair aldığımız duyumlar neticesinde bağlantıya geçtiğimiz üniversite öğrencisi, bölgede iş yapan bazı emlakçıların senet imzalatarak ev kiraladıklarının altını çizdi. 

Öğrenciye sahip çıkın!

Olası tehditlerden çekindiği için ismini vermek istemediğini belirten mağdur üniversite öğrencisi, “Vatandaşlar, ikamet ettikleri dairelerden çıkarıldıklarında ya da kendi kararlarıyla çıkmak istediklerinde oturmadıkları ayların da kirasını ödemek zorunda bırakılmaktalar. Bu sıkıntının nedeni de senet yapılıyor olması. Öğrenciyiz, çoğumuz uzak şehirlerden Bursa’ya geldik. Herkese devlet yurdu çıkmıyor ve özel yurt ücretleri de çok pahalı. Mecburen 2-3 arkadaş birleşerek 1+1 de olsa ev kiralamak zorunda kalıyoruz. Nihayetinde parkta da yatamayız. Bu sıkıntılı durumumuzdan yararlanan insanları anlayamıyorum ve soruyorum: Sizlerin bizlere sahip çıkması gerekmiyor mu? Oturmadığım ayların kirasını senetle alacaksınız da ne olacak! Bu arada o daireler başka insanlara da kiralanabilir. Sadece öğrencilerin değil, çok sayıda dar gelirli vatandaşın da bu şekilde mağdur edildiğini öğrendim. Son 2-3 senede çok sayıda öğrencinin bu durumu yaşadığına şahit olmam ise beni çok üzdü” değerlendirmesinde bulundu.

 


ETİKET :   görüklenilüferbursauludağ üniversitesiemlakçıgayrimenkulsenet