Geri

BURSA’DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'daki orman yangınının kontrol altına alındığını Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından açıkladı.

22:55:18 | 2024-06-30



Haberi Sesli Dinle

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu.

Yumaklı, açıklamasında “Ekiplerimizin havadan ve karadan yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınan Nilüfer ilçesindeki yangında soğutma çalışmalarımız devam etmektedir. Yeşil Bursa'mıza ve tüm Bursalı vatandaşlarımıza geçmiş olsun” ifadelerine yer verildi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmasının sürdüğü bölgede incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili tedbir aldıklarını ve yurtlardaki öğrencileri şehir merkezindeki diğer yurtlara yerleştirdiklerini söyledi.

Soğutma çalışmasının karadan da sürdürüldüğünü dile getiren Demirtaş, rüzgarın kesildiği bölgede sabaha kadar herhangi bir sorunun kalmayacağını düşündüklerini aktardı.

Veteriner Fakültesinde bulunan 150 küçükbaş ve 150 büyükbaşı güvenli alanlara aldıklarını kaydeden Demirtaş, can kaybı durumunun yaşanmadığını sözlerine ekledi.

"Ana eğitim bloklarımıza hiçbir şekilde yangın ulaşmamış oldu"

Rektör Prof. Dr. Yılmaz da ana eğitim binalarında herhangi bir hasar olmadığını belirtti.

Veteriner Fakültesi Dekanı ve çiftlik müdürünün gayretleriyle hayvanları yangın alanından kurtardıklarını bildiren Yılmaz, "Çiftlik binamızın bir kısmında bir zarar söz konusu oldu. Ziraat Fakültesinin yangının kampüsümüze girdiği alanda yer alan bir küçük eğitim binası vardı, daha çok stajyerlerin kullandığı, orada kısmi bir zararımız var ama ana eğitim bloklarımıza hiçbir şekilde yangın ulaşmamış oldu." diye konuştu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise yangının çıkış nedeniyle alakalı başlatılan soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü duyuruldu.


ETİKET :   yangınbursayolçatıbuügörüklekampüs