Geri

Bursa iş dünyası işçilere salça dağıtacak

Salça fabrikalarıyla yaşadıkları sorunları dile getirmek için bir araya gelen domates üreticilerine seslenen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, satılmayan domateslerin sanayiciler tarafından satın alınarak işçilere dağıtılacağını duyurdu.

14:59:12 | 2024-08-10



Haberi Sesli Dinle

Özlem Yoğurtçuoğlu/ Lider Bursa

Bursa'nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki domates üreticileri, salça fabrikalarının ürün alımıyla ilgili yaşadıkları sorunların çözümü için, Bursa-Balıkesir kara yolunun Karacabey kesiminde traktörleriyle toplandı.

Domates üreticisinin yol kapatma eyleminin ardından Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, domates üreticilerine destek mesajı vererek, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın liderliğinde, anlaşma yapılacak salça fabrikaları aracılığıyla üreticinin satamadığı domateslerin alınacağını ve satın alınan salçaların işçilere dağıtılacağını açıkladı.

Başkan Burkay’ın paylaşımı şöyle;

"Bursa Sanayicileri Çiftçilerimizin Yanında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizde bulunan organize sanayi bölgelerimiz ile birlikte, Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın liderliğinde, anlaşma yapılacak salça fabrikaları aracılığıyla çiftçimizin satamadığı domateslerin alımları yapılacak. İş dünyamızın sunacağı destek miktarı karşılığında alınacak domatesler, salça üretim tesislerinde ürüne dönüştürüldükten sonra fabrikalarımızın çalışanlarına bedelsiz olarak dağıtılacak. Bu anlamlı kampanyaya katılmak isteyen iş insanlarımız, bulundukları OSB’lerin bölge müdürlüğünden detaylı bilgi alabilirler. Destek organizasyonumuzun çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, Bursa iş dünyamızı kampanyamıza en yüksek düzeyde katkı sağlamaya davet ediyorum." 


ETİKET :   haberbursaliderliderbursagündemsondakikaBTSOİbrahim Burkay