Geri

Bursa Kızılay canla başla yardım topluyor

Türk Kızılay Bursa İl Merkezi, profesyonel ekipleri ve gönüllüleri ile birlikte 57 TIR , 8 kamyon yardım malzemesi deprem bölgelerine ulaştırdı. Mobil mutfaklarla deprem bölgelerindeki sıcak yemek ihtiyacına hemen karşılık veren Türk Kızılay Bursa, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili doğrudan etkileyen 7,7 ve 7,6'lık depremden sonra depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçen Türk Kızılay Bursa İl Merkezi, 6-9 Şubat tarihlerinde 3 profesyonel, 189 gönüllü ve 61 sağlık personelini deprem bölgelerine gönderdi.

10:50:37 | 2023-02-11



Haberi Sesli Dinle

TIR'lar ve kamyonlarla deprem bölgelerine yardım malzemesi gönderen Türk Kızılay Bursa İl Merkezi, Hatay’a 2 TIR gıda yardımı, 1 TIR giyim malzemesi, 2 TIR muhtelif malzeme desteği, 3 TIR ekmek, 2 TIR su, 1 TIR ve 1 kamyon yatak, battaniye ve kampet, 1 TIR medikal malzeme 1 TIR ekmek fırını gönderilirken, toplam 22 bin kapasiteli mobil mutfak desteği sağladı. Depremin etkilediği diğer bir il olan Gaziantep’e 2 TIR gıda yardımı, 2 TIR giyim malzemesi, 3 TIR ekmek, 1 TIR su, 5 bin kapasiteli mobil mutfak gönderen Kızılay Bursa, Kahramanmaraş’a 1 TIR gıda, 1 TIR giyim, 4 TIR muhtelif malzeme, 1 TIR ekmek, 1 kamyon su yardımı yaptı. Malatya’ya 1 TIR gıda, 1 TIR giyim malzemesi yardımı yapılırken, Adıyaman’a 1 TIR gıda desteği verildi, 10 bin kişi kapasiteli mobil mutfak kuruldu. Mobil mutfakların ve fırınların iaşeleri, çalışmalar devam ettiği sürece Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanlığı tarafından karşılanmaya devam edecek. Ayrıca deprem bölgelerine 2 adet jenaratör, 55 çadır 1 TIR iş makinesi gönderen Kızılay Bursa, 25 TIR su yardımını da günden güne depremzedelere ulaştıracak.

BAŞKAN TUTANÇ’TAN YARDIM ÇAĞRISI

Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren, Merkezimiz depremzedeler için seferber oldu. Depremin etkilediği vatandaşlarımıza yardımlarımızı ulaştırmayı sürdüreceğiz. Desteklerin sürmesi için bağışçılarımızın yardımlarına ihtiyacımız var. Bugüne kadar bize olan desteklerinden dolayı bağışçılarımıza ve Bursa halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu yaraları birlikte saracağız” dedi.

 


ETİKET :   bursakızılaydeprem