Geri

Bursa’nın gururu Burak Sidar!

İlk olarak Çelebi Mehmet Spor Kulübü’nde kariyerine başlayan genç antrenör profesyonel olarak Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir’de çalıştı. Şu anda Beşiktaş’ta Akademi Analiz Departmanı sorumlusu olarak görev alan Sidar, ülke futboluna büyük hizmetler vermek istiyor.

12:02:08 | 2022-10-27



Haberi Sesli Dinle

ÖZEL HABER: TOLGA ÖZTAŞ

 

Türk futboluna oyuncu ve antrenör olarak çok önemli değerler kazandıran Bursa, yeni bir değeri daha ülke sporuna kazandırıyor. 6 Haziran 1991’de Bandırma’da Dünya’ya gelen Burak Sidar, ilk olarak Susurlukspor’da futbol hayatına başladı. Başarılı antrenör 2010 yılında Bursa’ya yerleşti. Burak Sidar 2 yıl hakemlik yaptıktan sonra 2015’te futbolcu olarak forma giydiği Çelebi Mehmet Spor Kulübü’nde 2016 yılında antrenörlük kariyerine başladı. Genç antrenör 1 sezon burada çalıştıktan sonra Fenerbahçe Spor Okulları’nda 8 ay görev yaptı. Burak Sidar ardından 2018 yılının nisan ayında Bursa Uludağ Yıldız Gençlik Spor Kulübü’nde alt yapıların tüm faaliyetleri kurmak için göreve başladı.

 

2019’DA AMATÖRÜ BIRAKTI

Başarılı antrenör Burak Sidar, Bursa Uludağ Yıldız Gençlik Spor Kulübü’nde sırasıyla U-11 ve U-12 yaş gruplarında önemli çalışmalar yaptı. Genç antrenör 2018-2019 sezonunda ilk kez katıldığı U-14 takımı ile Bursa 1. Küme’de şampiyon olarak takımın Elit Lig’e yükselmesinde önemli rol oynadı. Burak Sidar o sezon sonu amatör liglerde çalışmama kararı aldı ve TFF tarafından açılan kurslarla kendi kariyeri için lisanslarını yükseltmeye başladı. 2019 yılında Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlediği ‘Maç ve Performans Analizi’ kursunu tamamlayan Sidar, uzmanlık alanını belirledi. Başarılı antrenör profesyonel olarak ilk kez 2019-2020 sezonunda Gaziantep Futbol Kulübü’nde görev aldı.

 

EMRE AYDEMİR YANINDAYDI

2020 yılında Burak Sidar bu kez TFF’nin Analiz Kursu eğitimcilerinden Hasan Gören’in sahibi olduğu MatchStudy’de İstatistiksel Veri Analisti olarak eğitim aldı. Genç antrenör 2021-2022 sezonunda ise deneyimli antrenör Nedim Yiğit’in teklifiyle Medipol Başakşehir’de Akademi Analiz Antrenörü olarak göreve başladı. Bu dönemde yine Türk futbolunun en önemli antrenörlerinden Emre Aydemir’in önerileriyle ile Avrupa kulüplerinin akademilerinin inceledi. Burak Sidar Medipol Başakşehir ayrılığı sonrası Türkiye’nin en büyük kulüplerinden Beşiktaş JK ile anlaşma sağladı. Genç antrenör şu anda Siyah Beyazlıların Akademi Analiz Departmanı sorumlusu olarak görev yapıyor.

 

 

HİZMETE DEVAM EDECEK

Bursa’nın Türk futboluna yeni armağını olan Burak Sidar, Lider Bursa’ya yaptığı özel açıklamalarda, “Bursa’ya gelmek beni olumlu olarak çok güzel yönde etkiledi. Bugünlere gelmemi sağlayan başta sevgili anne ve babama çok teşekkür ederim. Kariyerimde değişiklik yapmama cesaret veren kız arkadaşım Sude ve değerli ailesi de her zaman beni desteklemiştir. Ayrıca bana bu alanda güvenerek göreve gelmemde öncülük eden Beşiktaş İcra Kurulumuza, Futbol Akademi Koordinatörümüz Mehmet Ekşi Hoca’ya teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah Türk futboluna güzel hizmetler sunacağım” dedi.


ETİKET :   bursabeşiktaşburak sidaristanbulantrenör