Geri

Bursa protokolünden 'Kurtuluş' mesajı!

Bursa protokolü temsilcileri Bursa’nın Kurtuluş Günü’nü sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladılar.

12:55:58 | 2024-09-11



Haberi Sesli Dinle

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor.

Bursa protokolünün önemli isimleri de Bursa’nın Kurtuluş Günü’nü sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladılar.

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, X hesabından yaptığı paylaşımda “Bursa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bursa Valisi Erol Ayyıldız da “Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun!” diyerek başladığı kutlama mesajına şöyle devam etti:

“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Bursa'yı düşman işgalinden kurtaran tüm istiklal kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise paylaştığı nostaljin Bursa fotoğrafının altına “Bursa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı kutlu olsun!” notunu düştü.

Sosyal medya hesabından kutlama mesajı paylaşan isimler şöyle:

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen:
“Bugün 11 Eylül. 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren esaretten sonra Yeşil Bursa’mızın Al Sancağına kavuştuğu; işgalci Yunanlılardan kurtulduğu gün… Bursa’mızın esaretten kurtuluşun 102 yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum…”

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç:
“Kadim Şehirimiz #Bursa'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyorum.”

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç:
“1 Eylül 1922 Bursa'nın Kurtuluşu. Kuruluşun Başkenti, Ulu Şehir Bursa'mızın, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutlu toprakların bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman:

“Yeşil Bursa Al Sancağına Kavuştu. Osmanlı'nın ilk başkenti Yeşil Bursa'mızın tam 2 yıl 2 ay 2 gün süren mücadele sonrasında düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlu olsun. Ulu şehrimizi yeniden al bayrağına kavuşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.”

AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz:

“Osmanlı'nın Mirası Cumhuriyetin Yüz Akı #Bursa'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu:

“Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşu kutlu olsun.”

Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti, ulu şehrimiz Bursamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yılı kutlu olsun.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu:

“Bursa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Büyük Atatürk olmak üzere bağımsızlığımız için canlarını feda eden kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk:

“Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti, ulu şehrimiz Bursamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yılı kutlu olsun.

8 Temmuz 1920’de huzurun kenti Bursamız, Yunan askerleri tarafından işgal edildi. Kadim şehrimiz, bu işgal ile derin ve büyük bir acı yaşadı. Sadece Bursa değil, aynı acıyı tüm vatan hissetti. O gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bursa Milletvekili Muhittin Baha Bey kürsüye gelerek gözyaşları içerisinde Namık Kemal’in “Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?” dizelerini okudu. Muhittin Baha Bey'in gözyaşları ile ıslanan Gazi Meclisimizin kürsüsüne, işgalden 2 gün sonra bu kara günü temsil eden bir siyah örtü örtüldü. Bu örtü Türk milletinin kurtuluş ümidini diri tutan bir sembol haline geldi.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki şanlı Türk ordumuz işgalden 2 yıl 2 ay 2 gün sonra, 11 Eylül 1922 tarihinde Yunan askerini Bursamızdan çıkardı ve Bursa işgalden kurtuldu. Bursa'nın işgalden kurtulması ile Meclis kürsüsüne örtülen siyah örtü de kaldırıldı.

102 yıl sonra bugün, Milletvekili olmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğum bu kadim kentte zaman zaman o günlerin acısını tüm hemşerilerim gibi ben de hissediyor, bu kenti işgalden kurtaran tüm kahramanlarımızla gurur duyuyorum.

Bu vesile ile Bursamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yılını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi uğruna bugüne kadar kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir hayat diliyorum.”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu:

“Ne zillettir ki: nâkûs inlesin beyninde OSMAN’ın; Ezan sussun, fezâlardan silinsin yâdı Mevlâ’nın! Ne hicrandır ki: en şevketli bir mâzi serâp olsun; O kudretler, o satvetler harâb olsun, türâb olsun! Çökük bir kubbe kalsın ma’bedinden YILDIRIM Hân’ın; Şenâatlerle çiğnensin muazzam Kabri ORHAN’ın! Ne heybettir ki: vahdet-gâhı dînin devrilip, taş taş, Sürünsün şimdi milyonlarca me’vâsız kalan dindaş! Yıkılmış hânumânlar yerde işkenceyle kıvransın; Serilmiş gövdeler, binlerce, yüz binlerce doğransın! Dolaşsın, sonra, İslâm’ın harem-gâhında nâ-mahrem… Benim hakkım, sus ey bülbül, senin hakkın değil mâtem! M.Akif Ersoy /Bülbül Milli mücadele kahramanları ve şehitlerimizin ruhu şad olsun. 11 Eylül Bursa'mızın kurtuluşu kutlu olsun...”

İYİ Parti Bursa eski İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu:

“Türk Ordusu, başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın öncülüğünde Büyük Taarruz harekâtı ile işgalden '2 yıl, 2 ay, 2 gün' sonra 11 Eylül 1922'de Yunan askerini ecdat yadigarı şanlı Bursa'mızdan çıkarmış ve böylelikle, Bursa'nın işgali ile Meclis kürsüsü üzerine konulan siyah örtü de kaldırılmıştır.
Milli mücadele kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun.
11 Eylül Bursa'mızın kurtuluşu kutlu olsun...”


ETİKET :   bursasiyasetgündemkurtuluşbayram