Geri

Bursa Terminal'inde 'Diyanet Mola' krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki Diyanet’e ait tesisi kaldıracağı yönündeki iddia, terminal esnafını ayağa kaldırdı.

12:33:33 | 2024-07-05



Haberi Sesli Dinle

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafı, ‘Diyanet Mola’ tesisinin BURULAŞ A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından kaldırılmaya çalışıldığını iddia etti.

Bursa Teminal Esnafları tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BURULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’mizde bulunan ‘Diyanet Mola’ yerini hiçbir gerekçe göstermeden zorla kaldırmaya çalışmaktadır.

Diyanet Mola, yeri Terminal aracılığıyla yolculuk yapan hem Bursalı hemşerilerimize hem de tüm Türkiye’den gelen yolcularımıza ücretsiz hizmet veren örnek bir tesistir. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlıdır. Bu alanda verilen hizmetler Diyanet İşleri Başkanlığımız personelleri aracılığıyla yürütülmektedir.

Bu tesisin kaldırılmaya çalışılmasını protesto etmek ve engellemek için tüm Bursalı hemşerilerimizi Cuma namazına Terminal Cami’ye davet ediyoruz.”

AK Parti geçmiş dönem milletvekillerinden Dr. Mustafa Esgin ise #DiyanetimeDokunma hashtagiyle yaptığı paylaşıma şu notu düştü:

Gördüğüm kadarıyla, seçim öncesi cami önlerinde promosyon çadırı kurup zikirmatik dağıtan CHP, hızla fabrika ayarlarına dönüyor. Darısı bizim başımıza...”


ETİKET :   bursadiyanetmolatesisbüyükşehiresnaf