Geri

Bursalılar dikkat! Meteoroloji yağış için saat verdi...

Meteoroloji 14 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre 13 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, İstanbul ve Ankara dahil birçok il için de sağanak yağış alarmı verildi.

09:41:47 | 2024-06-14



Haberi Sesli Dinle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta çevreleri ve Burdur'un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra İç Ege, Marmara'nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

BURSA 23°C, 40°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haftanın son iş gününe 23 derecelik sıcaklıkla başlayan Bursa genelinde sabah saatlerinde parçalı bulutlu gökyüzüyle birlikte gün doğumu yaşandı.

Öğle saatlerine doğru da parçalı bulutlu gökyüzü ile birlikte termometreler 33 derece seviyelerinde seyrediyor.

Öğle saatlerinde şehir genelinde rüzgarlı ve parçalı bultulu gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 36 derece seviyelerinde seyrini sürdürüyor.

Öğle saatleri sonrası bunaltıcı sıcaklıklıkla birlikte bölgesel sağanak yağış geçişleri etkili olmaya başlıyor. Hava sıcaklığı 39 derece seviyelerinde ölçülürken yağışla birlikte daha bunaltıcı bir hava etkili oluyor.

Akşam saatlerine doğru da yağış geçişleri devam ederken termometreler 32 derece olarak ölçülen sıcaklıkla birlikte gün batımı yaşanıyor. Akşam saatlerinde yağış geçişleriyle birlikte termometreler 26 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gece saatlerinde de parçalı bulutlu gökyüzüyle birlikte termometreler 22 derece seviyelerine kadar geriliyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR

Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporuna göre Bursa genelinde termometreler bugün akşam saatleriyle itibariyle etkili olacak yağışın ardından düşüşe geçerken bayram arefesinde ve bayramda termometreler 30 derece üzerine seyredecek.

Buna göre 5 günlük hava durumu şu şekilde:

CUMARTESİ gökgürültülü sağanak yağışlı 29 derece

PAZAR az bulutlu ve güneşli 33 derece

PAZARTESİ bunalıcı sıcak 35 derece

SALI bunalıcı sıcak 35 derece olacak.


ETİKET :   GündemLiderhaberLiderbursaGüncel