Geri

Bursasaspor'dan Türkiye Kupası'na veda

Yeşil Beyazlılar Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında Karacabey'de konuk ettiği Boyabat 1868 Spor'a 1-0 mağlup olarak turnuvaya erken veda etti.

22:08:12 | 2022-09-28



Haberi Sesli Dinle

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Turunda Karacabey'de Boyabat 1868 Spor ile karşı karşıya geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılan zemin çalışmaları nedeniyle M. Fehmi Gerçeker Stadı'nda oynanan mücadelede İzmir Bölgesi C Klasmanı hakemi Erdem Temel düdük çaldı. Temel’in yardımcılıklarını Uğur Erdoğan ve Ahmet Oğuz Yılmaz yaparken karşılaşmanın 4. hakemi olarak Çağrı Oğuzhan Serpim görev aldı.

 Bursaspor Teknik Direktörü Tahsin Tam sahaya geride kalan 5 maçta da forma giymeyen oyunculardan kurulu genç bir kadroyla maça çıktı. Tahsin Hocanın sahaya sürdüğü ilk 11'de Talha Yakın, Bilal Güney, Ömer Turan Görgüç, Deniz Dirk Knibbe, İbrahim Efe Erbak, Emir Kayacık, Samet Bozkurt, Tuğhan Yıldız, Abdullah Eren Türkay, Melih Sağlam ve Baran Karagöz yer aldı.

İlk yarıya daha iyi başlayan Timsah olsa da Sinop temsilcisi 14. dakikada bir duran top organizasyonda Sinan Uzun’un fırsatçılığını konuşturmasıyla 1-0 öne geçmeyi başardı. Bursaspor ilk yarının kalan bölümlerinde daha iyi oynayan taraf olurken, bir çok da pozisyon üretti ancak kıdemsiz yardımcı hakem Ahmet Oğuz Yılmaz’ın ofsayt bayraklarını geçemedi ve ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf yine Bursaspor oldu. Yeşil Beyazlılar 54. dakikada Ömer Turan Görgüç’ün sağ taraftan yaptığı ortada Bilal Güney’in kafasıyla indirdiği topa İbrahim Efe Erbak rövaşata vurmak istedi ancak ıskalayınca Timsah net bir fırsattan yararlanamadı. Dakika 77’de Seçkin Batuhan Fırıncı’nın sağdan yaptığı ortaya arka direkte Melih Sağlam bomboş kaleye yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı.

Bursaspor kalan bölümlerde baskıyı kursa da aradığı golü bulamadı. 90+7’de kaleci Talha kırmızı kart gördü. O pozisyonda doğan serbest vuruşta da gol olmayınca Boyabat 1868 Spor sahadan 1-0 galibiyetle ayrılarak adını Türkiye Kupası’nda 3. Tur’a yazdırdı. Bursaspor ise kupaya 2. Tur’dan veda etti.


ETİKET :