Geri

Bursaspor'dan kritik galibiyet

Yeşil Beyazlılar evinde oynadığı maçta İnegölspor'u tecrübelileri Kubilay Sönmez ve Enver Cenk Şahin'in golleriyle devirerek 5 haftalık galibiyet hasretini sona erdirdi.

20:56:40 | 2022-10-23



Haberi Sesli Dinle

TFF 2. Lig Beyaz Grup 11. hafta maçında Bursaspor evinde İnegölspor’u ağırladı. Maça iyi başlayan Yeşil Beyazlılar henüz 2. dakikada Enver Cenk Şahin ile çok önemli bir pozisyon yakaladı ancak tecrübeli futbolcu biraz geç kalınca konuk ekibin savunması araya girdi.

Bordo Beyazlılar üst üste 2 tane net fırsat yakalarken Bursaspor savunması ve kalesi bu pozisyonlarda başarılı oldu ve gole izin vermedi.

Yeşil Beyazlıların 11. dakikada Enver Cenk Şahin’in sağdan getirdiği pozisyonda İnegölspor savunması topu uzaklaştırdı ancak ceza sahası yayı üzerinde Kubilay Sönmez öyle bir vurdu ki Timsah 1-0 öne geçti.

İlk yarıda iki takımda önemli pozisyonlar yakaladı ancak değerlendiremedi ve mücadelenin ilk yarısı Bursaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıda konuk İnegölspor daha etkili başladı.

Bordo Beyazlılar beraberlik golü için yüklense de Timsah hızlı kontrataklarla rakip kalede etkili pozisyonlar buldu.

55. dakikada Mustafa Genç savunma arkasına sarktı ve İnegölsporlu Orhan Aktaş’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Murat Türkoğlu tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Bursaspor kaptanı Enver Cenk Şahin 56’da beyaz noktadan yaptığı vuruşla Yeşil Beyazlılar 2-0’lık üstünlüğe taşıdı.

 

 

67. dakikada konuk İnegölspor Niyazi Batuhan Salman ile farkı 1’e indirdi: 2-1.

76. dakikada Yeşil Beyazlıların kaptanı Enver Cenk Şahin sarı kart gördü ve bu sezonki 4. kartına ulaşarak haftaya deplasmanda oynanacak 24 Erzincanspor maçı öncesi cezalı duruma düştü.

Mücadenin kalan bölümlerinden İnegölspor beraberlik için yüklense de Bursaspor iyi savunma yaparak rakibine izin vermedi ve mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı.

Bu sonuçla Yeşil Beyazlılar hem 5 maçlık galibiyet hasretini sona erdirdi hem de puanını 11 yaparak düşme hattının içinden çıkmayı başardı.


ETİKET :