Geri

BUÜ'de turnike problemi çözülüyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde (BUÜ) tartışmalara konu olan turnike problemi, 1,5 yıl içinde sona erecek. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Lider Bursa'ya verdiği özel röportajda, “Üniversitemizin açık kampüs olmasının getirdiği güvenlik sorununu çözüme kavuşturacağız” dedi.

15:55:22 | 2024-06-03



Haberi Sesli Dinle

LİDER BURSA/GÜLÜZAR HELVACI

Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilerin turnike sistemi talebine dikkat çekerek, “Kampüsümüz iki taraftan yoğun nüfuslu alanlarla çevrili. Bir tarafta Özlüce, diğer tarafta Görükle ve Kayapa var. Bu iki nüfusun birbirleriyle buluşurken kampüsümüzü yoğun bir trafik aksı olarak kullanması güvenlik açısından büyük bir sorun oluşturuyor. Türkiye'deki diğer üniversitelerde olduğu gibi, kampüs girişlerinde kimlik kontrolü yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak açık kampüs durumundayız ve bu kampüsümüzün vaktiyle şekillenmesinin yapısal gerekçelerinden dolayı” şeklinde konuştu.

Güvenli kampüs için orta vadeli plan

Rektör Yılmaz, BUÜ'nün büyük bir bölgeye hizmet veren eğitim ve araştırma hastanesine sahip olduğunu ve yakın zamanda faaliyete girecek hastanelerin de bu durumu kontrol edilemez bir hale getireceği endişeni yaşadığını aktardı.
Rektör Yılmaz çözüm önerisini şu şekilde ifade etti:

“Hasta ve hasta yakınları nedeniyle yoğun bir araç sirkülasyonu yaşanıyor. Bu durum şehrin trafiğiyle de birleşince ciddi bir güvenlik ve trafik sorunu ortaya çıkıyor. Hastane merkezi olmak üzere, hastane giriş çıkışları hem Görükle tarafından hem de ana kampüs girişinden serbest olacak. Ancak kampüsün geri kalanında diğer üniversitelerde olduğu gibi güvenli giriş uygulamasına geçeceğiz. Öğrencilerimizin güvenlikli kampüs talebi haklıdır ve bu konuda çalışıyoruz. Bir buçuk yıl içinde bu sorunu çözeceğiz. Hastane girişlerini kontrol altına alamadığımız için orada park düzenlemeleri yapacağız. Girişlerde bir aks planı oluşturduk ve bu plan doğrultusunda hastane ulaşımı serbest olacak. Ancak kampüs alanına girişlerde kimlik kontrolü yapılacak.”


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber