Geri

BUÜ 50’nci yılını kutlamaya hazırlanıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 2025 yılında 50’nci yılını kutlamaya hazırlanıyor. Bursa’da 11 Nisan 1975’te kurulan BUÜ’nün Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Üniversitemizin bu özel yılını bilim, sanat ve kültürel faaliyetlerle taçlandıracağız” dedi.

12:01:11 | 2024-05-30



Haberi Sesli Dinle

LİDER BURSA/GÜLÜZAR HELVACI

Kurulduğu yıldan bu yana pek çok alanda öncü olan araştırma üniversitesi BUÜ sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda faaliyet gösteriyor. 70 bine yakın öğrencisi bulunan üniversite, TÜRKPATENT ve Avrupa Patent Ofisi verileri ve özel bir veri analiz aracı ile değerlendirilerek hazırlanan “En İyi 10 Üniversite” sıralamasında bir kez daha kendisine yer buldu. BUÜ, 2022 Yılında Yayınlanan Türkiye (TR) Patent Başvuru Sayısı ile listede 7’nci sırada gösterildi.

BUÜ’nin 50’nci yılı için Lider Bursa’ya açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “2025 yılı bizim için özel bir yıl olacak. Üniversitemizin 50’nci yılı münasebetiyle farkındalık yaratmak, öğrencilerimizin sahiplenme duygusunu ve kimlik bilincini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu doğrultuda, bilimsel, sanatsal ve kültürel faaliyetleri 50. yıl temasına uygun olarak organize edeceğiz. Ekim ayında yapacağımız akademik yıl açılış töreni öncesinde tüm bu faaliyetleri sizlere duyuracağız ve desteklerinizi bekleyeceğiz. BUÜ olarak, şehrin önemli bir markası ve değeri olmanın bilinciyle yıl boyunca sürecek etkinliklerde sizlerin de katkılarını görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Uluslararası Danışma Kurulu ilk kez BUÜ’de toplanacak

Rektör Yılmaz, BUÜ’nün uluslararası vizyonuna katkı sağlamak amacıyla Avrupa, Amerika ve Çin'den akademisyenlerin de yer aldığı Uluslararası Danışma Kurulu'nu ilk kez toplayacaklarını belirtti. Yılmaz, “11 üye ile görüşmelerimiz sürüyor ve teyitlerini aldık. Bu kurul, üniversitemizin uluslararası bilimsel faaliyetler alanındaki vizyonunu güçlendirecek. Bu tanışma kurulu, yılda bir defa toplanarak süreklilik arz eden bir yapıya kavuşacak. Üniversitemizin sadece yüzde 10'u yabancı öğrencilerden oluşuyor. Biz uluslararası bir perspektifin peşindeyiz ve bu danışma kurulunu bu nedenle önemsiyoruz. YÖK de bu girişimi destekliyor” dedi.

Bilimsel ve sanatsal etkinlikler yıl boyunca sürecek

50’nci yıl kutlamaları çerçevesinde büyük ölçekli konserler, ulusal ve uluslararası bilimsel kongreler, düşünce temelli entelektüel etkinlikler ve sanatsal faaliyetler düzenleneceğini aktaran Rektör Yılmaz şunları söyledi: “Sosyal bilimler alanında düşünce temelli etkinliklerin yanı sıra, edebiyat ve sanat alanında Türkiye'de öne çıkmış ve uluslararası çapta önemli isimleri ağırlayarak öğrencilerimizle buluşturacağız. Bu etkinlikler, öğrencilerimize ve akademik camiamıza ilham kaynağı olacak.”


ETİKET :   GündemLiderhaberLiderbursaGüncelUludağ Üniversitesi50. yılKutlama