Geri

Büyükataman: "2023'te Türkiye'nin kaderi oylanacak"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, “2023 seçimi Türkiye için adeta kader seçimidir. Bu seçimlerde yine ilk turda sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmesi, parlamentoda da güçlü bir MHP grubunun yer aldığı sayısal çoğunluğu temin etmiş bir Cumhur İttifakı'nın bulunması, ülkenin geleceği adına hayati derecede emniyet arz ediyor” dedi.


12:35:35 | 2022-08-22



Haberi Sesli Dinle

LİDER BURSA / Burak TOK 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve İl yöneticileri ile birlikte Lider Haber TV Bursa stüdyolarını ve Lider Bursa gazetesini ziyaret etti. Samimi sohbet havasında gerçekleştirilen ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunan ve pandemi döneminin siyaset için de büyük bir kayıp olarak geçtiğini vurgulayan Büyükataman, “Bu süreç uzun sürdü hep beraber yaşadık. Şimdi o kayıp dönemi süreci telafi etmek için çok daha yoğun bir çaba içerisindeyiz. Biz ortalık biraz normalleşmeye başladığı andan itibaren çalışmalarımıza hız verdik. Aynı zaman da bu çalışmalar için genel başkanımız da çok titiz davranıyor. Bizler meclis kapanıncaya kadar her salı yapmış olduğumuz grup toplantılarında dahi misafir almıyorduk. Sadece milletvekillerinin katılımıyla kongre sürecini de aynı hassasiyet içerisinde geçirdik. Dolayısıyla o 2,5 yılı telafi adına da biraz ortalık normalleşmeye başladığı andan itibaren yoğun bir çalışma dönemine girdik. Türkiye genelinde önce 9 bölgede toplantılar yaptık. Devamında her ilde toplantılar düzenledik. Şimdi ilçelerde benzer programlar icra ediyor. 2023’e doğru ilçe ilçe anlatma ve aydınlatma temalı programlar gerçekleştiriyoruz. Zannediyorum meclis açılıncaya kadar ilçelerin tamamını bitirmiş olacağız” dedi.

Bahçeli 11 Eylül’de Bursa’da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin miting ve Bursa programıyla ilgili de bilgiler veren Büyükataman, “Eylül başı itibariyle mitinglere başlıyoruz. 4 Eylül’de Sivas'ta, 11 Eylül'de Bursa'da, 18 Eylül'de Kayseri'de, 25 Eylül'de de Erzurum’da olacağız. Siyaset hareketlendi ve pandemi de yaşanan o kayıp süreyi telafi adına çok yoğun programlar yapıyoruz. Milletvekili arkadaşımız, merkez yönetim kurulundan arkadaşlarımızla yani 4-5 kişilik hazır ekipler marifetiyle üç gün boyunca bütün ilçelerde hem vatandaşımızla buluşmaya hem muhtarlarımız ve STK temsilcileriyle bir araya gelmeye, sokakta vatandaşla buluşup esnaf ziyaretleri yapmaya yönelik çok verimli programlar gerçekleştiriyor. Bizim bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün programlarda hamdolsun emin olun hiçbir tepkiyle karşılaşamadık. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve sayın liderinin özellikle 15 Temmuz'dan bugüne ortaya koyduğu o duruşun ve tercihlerinin Türkiye'nin temel milli meseleleri gündeme geldiğinde cansiperane ve fedakârca ortaya koyduğu duruşun ne anlam ifade ettiğini bugün gerçekten çok daha sağlıklı okunabiliyor ve doğru değerlendirebiliyor. MHP'ye dair biraz kafasında problemler olan veya belli çevrelerin telkinleriyle, algı operasyonlarıyla bir ön yargı içerisinde bulunan pek çok kesimden dünle mukayese edilmeyecek ölçüde sıcak, olumlu yaklaşımlara muhatap olduk” diye konuşu.

ÇALIŞMALAR 81 İLDE SÜRÜYOR

Tek tek belli iller üzerinde yoğunlaşma olamadan 81 ilde çalışmalarını sürdüklerinin altını çizen Büyükataman, “Biz illere münhasır bir çalışma programı içerisinde değiliz. Bu ifade ettiğim çalışmaları Türkiye'nin bütün illerinde, bütün ilçelerinde yapıyoruz. Dolayısıyla İstanbul'da Bursa'da veya işte Siirt'te, Diyarbakır'da hangi ilçede bir program icra ediyorsak Türkiye'nin geleceğine dair, mevcut durumuyla alakalı gündemimizde ne mevcutsa onları aynı üslup ve çerçeve içerisinde değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu. 

İmrenilen bir vizyon

Önümüzdeki seçimlerin Türkiye için adeta kader seçimi olduğunu ve büyük önem arz ettiğini vurgulayan Büyükataman, “Türkiye'nin yakalamış olduğu bölgesinde ve dünyada gerçekten giderek imrenilen bu pozisyonunu bu misyonunu devamı noktasında Türkiye'de istikrarın bozulmasına vesile olabilecek bir neticenin hasıl olmaması lazım. Yani 2023 seçimlerinde yine ilk turda sayın cumhurbaşkanının seçilmesi, parlamentoda da güçlü bir MHP grubunun yer aldığı sayısal çoğunluğu temin etmiş bir Cumhur İttifakı'nın bulunması, ülkenin geleceği adına bize göre, bizim inancımıza göre Hayati derecede emniyet arz ediyor. Bundan endişe eden ciddi bir çevre de var tabii. Bunun temin edilmemesi hususunda da geçmişle belki mukayese edilemeyecek ölçüde daha iyi planlanmış daha iyi hazırlanmış kurgulanmış birtakım senaryoların hayata geçirilmesine yönelik de olağanüstü gayret ortaya kondular. Sosyal medya çok yoğun, dikkatli ve ustaca kullanılıyor. Her şeye rağmen bütün bu gayretlere rağmen, bizim alanda gözlemimiz var. Türkiye'de ekonomik anlamda ciddi sıkıntılarımız var. Bu ülkede yaşayan dar gelirli önemli bir kesim ciddi bir geçim sıkıntısı içerisinde. Ancak her şeye rağmen milletimiz ülkemizin büyük bir güç olduğu, bu problemlerin üstesinden gelinmesinin mümkün olduğunu Türkiye'nin çok daha zor günlerin üstesinden gelmiş bir ülke olduğunu da biliyor. Bu ferasete sahip Türkiye'de bir istikrarsızlığa kapı aralayabilecek bir oldubittiye bir anlık kızgınlıkla birilerine ders vermek gibi basit bir gerekçeyle ama ülkenin yarınlarını sıkıntıya sokabilecek bir sonuca kapı aralayacak tarzda bir irade ortaya koymayacak. Yani geleceğe umutla bakıyor. Mevcuda, bütün kızgınlığına rağmen yeni bir şans verme noktasında bir ağırlıklı bir temayül var. Ama bu dönem güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi'ni de mecliste görmek istiyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin artık daha farklı mecralarda da sorumluluk üstlenmesini arzu ediyor. Bunu iyi niyetle, samimiyetle bizimle paylaşan gerçekten çok sayıda vatandaşımız oldu. Tabii milletimiz bize neyi layık görüyorsa, bizden neyi umut ediyor o umutlarına ve beklentilerine uygun nasıl bir yapıyla bizi meclise taşıyorsa onun icabını da bizler inşallah yerine getiririz” ifadelerini kullandı.

6’LI MASANIN DAĞILMASI AN MESELESİ 

Sözlerinde Millet İttifakından bahseden Büyükataman, “6+ HDP masasını altındakileri göz ardı etmemek lazım. Yani onların henüz yani seçimlere bu kadar az bir zaman kalmış olmasına rağmen bir cumhurbaşkanı adayı konusunda henüz kafaları netleşmemiş olması bile Türkiye'nin geleceğine dair bunlara bu emanetin teslim edilmemesi icap ettiği için yeterli bir gerekçedir” dedi. CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'seçimi kazandık' babındaki iddialı sözlerine de değinen Büyükataman, ”Bunlar kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Yeri geldiğinde demokrasiden insan haklarından hukukun üstünlüğünden dem vuran bu değerleri dillerine pelesenk eden beyefendinin ifade ettiği gibi sanki seçim yapılmış da millet iradesini beyan etmişçesine, millet iradesine saygısızlık anlamına gelebilecek bu tarz değerlendirmeleri yapıyor. Bu değerlendirmeler İyi niyetli değil. Aslında kendileri de çok ciddi bir telaş içerisindedir. Bu masanın dağılması an meselesi. Herkes köşe kapmaca anlayışı içerisinde birbirlerinin arkasından dolanarak vaziyet almaya çalışıyorlar” diye konuştu.

2.5 TRİLYON DOLAR TERÖRLE MÜCADELEYE HARCANDI

Türkiye’nin teröre harcadığı paralardan bahseden Büyükataman sözlerini şöyle bitirdi: “Genel başkanımız bir grup toplantısında yine devletin resmi verilerine dayalı olarak terörle mücadele harcanan bir rakamı açıklamıştı. Terörle mücadele konusunda 2022 yılı itibariyle 2.5 trilyon dolar bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kasasından para çıktığını söyledi. 2.5 trilyon dolar bu ülkenin kalkınmasına teksif edilebilmiş olsaydı neler yapılabilirdi? Dolayısıyla Türkiye'nin ayağa kalkması, bölgesinde bir süper güç olması, lider ülke olmasının önünü almak adına yıllardır akla gelen gelmeyen her döneme özgü çok farklı senaryolarla Türkiye meşgul edildi. Türkiye’nin ayaklarına hep prangalar vurulmaya çalışıldı. Ama her şeye rağmen bugün Allah'a şükürler olsun. Sıkıntılarımız var mı? Var. Ama dediğim gibi umutla bakacağız. Umudumuzu, heyecanımızı yitirmeyeceğiz. Türkiye'nin büyüklüğünü göz ardı etmeyeceğiz. Bu problemlerin üstesinden her hal ve şartta gelmeye muktedir olduğumuzu unutmayacağız. Ve Türkiye'nin mutlaka layık olduğu yere ulaşacağından da emin olacağız. Biz bu inançla, bu anlayışla mücadele ediyoruz. Türkiye iyi yolda, Türkiye büyük bir ülke. Türkiye'yi atağa kaldırabilecek imkan elimizde mevcut. Bunu akamete uğratmamak adına 2023 seçimleri bir kader seçimidir. Vatandaşımızın bu anlamda ortaya koyacağı irade son derece hayati durumdadır.”


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber