Buzdolabı ile dost olmayan besinler
Genellikle yiyeceklerin buzdolaplarında saklanmasının sağlık açısından daha faydalı olduğunu düşünürüz. Mutfakların vazgeçilmezi buzdolapları yiyecekleri soğuk ve taze tutmak için önemli bir rol oynuyor ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte, buzdolabında saklandığında zehirli hale gelen dört gıda.
Mutfakların demirbaşı olarak kabul edilen buzdolapları, yiyecekleri soğuk ve taze tutmak için önemli bir rol oynuyor ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bağırsak sağlığı uzmanı ve yazar Dr. Dimple Jangda, buzdolabında zehirli hale gelen dört gıdaya dikkat çekti.
1- Sarımsak: Pek çok yemeğe lezzet katmak için kullanılan popüler bir bitki olan sarımsak, buzdolabında küflenebilmektedir. Uzman doktor şu şekilde anlattı: Asla soyulmuş sarımsak almayın ve buzdolabında saklamayın çünkü çok çabuk küflenmeye başlar ve sarımsak küfü aslında kanserle bağlantılıdır.
Her zaman kabuklu taze sarımsak tercih edin. Sadece pişirmeye hazır olduğunuzda kabuğunu açın ve her zaman buzdolabının dışında saklayın. Bunun nedeni sarımsakların düşük asitli olması ve onları botulizmin arkasındaki suçlu olarak bilinen Clostridium botulinum'a yatkın hale getirmesidir" uyarısında bulundu.
2- Soğan: Dr.Jangda, yarım soğanı buzdolabında bırakmanın tehlikeli olabileceğini söyledi ve şöyle devam etti: Soğan düşük ısıya karşı hassas bir üründür.
Buzdolabına koyduğunuzda nişasta şekere dönüşmeye ve küflenmeye başlıyor. Pek çok insan soğanın yarısını kesip pişirip diğer yarısını buzdolabında saklayarak bu hatayı yapıyor. Bunu asla yapmayın. Ortamdaki tüm sağlıksız bakterileri toplamaya başlar ve küfleri yakalar"
3- Zencefil: Sarımsak ve soğan gibi zencefil de küflenmeye karşı hassastır. Uzman doktor, "Buzdolabında saklandığında çok çabuk küflenmeye başlıyor ve bu da böbrek ve karaciğer yetmezliğiyle ilişkilendiriliyor" dedi.
4-Pirinç: Dr. Jangda, insanların pişmiş pirinci buzdolabında bıraktığı son zamanlardaki bir trende değindi. Şöyle ekledi: Pek çok kişi, nişastaya karşı direnci nedeniyle pişmiş pirinci buzdolabında saklamaya başladı ve bunun kolesterol ve kan şekeri düzeylerine yardımcı olduğunu düşünüyor.
Uzmanlar, pişmemiş pirincin gıda zehirlenmesine neden olabilecek bakteri olan Bacillus cereus sporlarını içerebileceği konusunda uyarıyor.
Pirinç nasıl tüketilmeli?
İdeal olarak pirinci pişer pişmez servis edin. Bu mümkün değilse pirinci mümkün olduğu kadar çabuk soğutun (ideal olarak bir saat içinde). Yeniden ısıtılıncaya kadar pirinci bir günden fazla buzdolabında saklamayın. Pirinci yeniden ısıttığınızda her zaman pirincin tamamen sıcak olup olmadığını kontrol edin. Pirinci bir kereden fazla ısıtmayın.
ETİKET : bursagündemasayişdünyasiyaset