Geri

Çavuşoğlu görevi Fidan'a devretti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesi” vurgusu yaparak açıkladığı kabinesinde, devir teslim törenleri sürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı.

11:34:37 | 2023-06-05



Haberi Sesli Dinle

Görevi devreden Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk hariciyesi bir an bile tedirginlik göstermiyordu. Ben de bu bayrak yarışına katıldım. Bayrak dışişleri bakanı olarak nasip oldu. Diplomasi kimliğimizin ayrılmaz bir parçası. Tüm mesai arkadaşlarımıza şükranlarımı iletmek isterim. Şimdi bayrağı devretme sırası bize geldi. Görevi değerli kardeşim Hakan Fidan'a devrediyorum. Bende her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrin olacağım. Bu süreçte elbette hatamız olmuştur, üzdüğümüz arkadaşımız olduysa kusurumuza bakmasın" dedi.

Görevi devralan Hakan Fidan, "MİT'te 13 yıl süren görevimin ardından Dışişleri'ne atanmış olmamdan dolayı Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Şahsıma gösterilen güven için teşekkür ediyorum. Bugün cumhuriyetimizin 100 yılında aranıza katılmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Devletimizin bütünlüğü için elimden gelen gayreti göstereceğim. Vatanımıza hayırlı olsun, Allah mahçup etmesin" değerlendirmesinde bulundu.


ETİKET :   hakanfidanmevlütçavuşoğludevirteslimgörev