Geri

Çekirge Meydan Projesi sözde kalmasın!

Yıllar önce tanıtımı yapılan Çekirge Meydan Projesi'nin sözde kalmaması gerektiğini dile getiren Osmangazi Belediyesi Meclisi eski üyelerinden Cemil Aydın, Murat Hüdavendigar Camii’nin siluetini kapatan binaların tarihe gölge düşürdüğünü ifade etti.

07:54:23 | 2023-06-14



Haberi Sesli Dinle

Osmangazi Belediyesi Meclisi eski üyelerinden Cemil Aydın, belirsizliğini koruyan Çekirge Meydan Projesi ve Murat Hüdavendigar Camii’nin çevresinin düzenlenerek rahatlatılması adına yazılı açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz hafta belediye meclisinde, Murat Hüdavendigar Camii karşısındaki parsellere otel izni verilmemesinin doğru olduğunu savunan Aydın, cami etrafında bulunan binaların varlığını ise şu sözlerle eleştirdi: “Cami etrafındaki binaların tarihi yapının siluetini kapatması yanlıştır.”

TRAFİK ARTIK RAHATLASIN!

Şehir estetiğinin önemine vurgu yapan Aydın, Çekirge Meydan Projesi’nin sözde kalmaması gerektiğini ifade ederek,

“Murat Hüdavendigar Camii'nin çevresinin rahatlatılması özlenen, beklenen bir hizmettir. Bursa'ya değer katacak ve bölgeyi yaya ve araç trafiğinde rahatlatacak olan Çekirge Meydan Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi daha fazla gecikmemelidir” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Haber: Erkan ŞEN


ETİKET :   çekirgemeydanprojeosmangazihüdavendigartarih