Geri

CHP "KERPİÇE MAHKUM OLUN" DİYOR

CHP yönetiminde olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, kerpiç evlerde yaşayan dar gelirli ailelerin TOKİ konutlarında oturmasına engel oldu. Tamamlanma aşamasına gelen Kavaklıdere'deki evlerin imar planları, belediyenin yargıya başvurması sonucu iptal edildi.

20:54:32 | 2023-07-17



Haberi Sesli Dinle

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kavaklıdere ilçesinin Cumhuriyet ve Çamlıbel Mahallerinde yapılan 7'nci ve 8'in etap TOKİ projelerini yargıya taşıdı. Kerpiç evlerde oturan dar gelirli vatandaşların, depreme dayanıklı TOKİ konutlarında oturma hayalini suya düşüren belediye, tamamlanma aşamasına gelen projelerin imar planlarının yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini istedi.

'Belediye devletin tüm projelerine itiraz ediyor'
Sabah'ta yer alan habere göre; AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu Üyesi mimar Haluk Laçin, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, devletin olumlu veya olumsuz bakmaksızın projelere itiraz ettiğini söyledi.

Asrın felaketinde TOKİ evlerinin zarar görmediğine vurgu yapan Laçin, "Devletimiz tarafından yapılan TOKİ'ler güvenilir ve denetimli yapılardır. Kavaklıdere ilçemizde TOKİ evleri yapılmakta oturacak kişiler ise şu anda Kavaklıdere ilçemizde kerpiç evlerde yaşayan halkımızın daha güvende olması için yapılan binalar. Maalesef Büyükşehir Belediyesi bu konuya siyasi gözle bakıp, bakanlığımızın her türlü yapmış olduğu olumlu veya olumsuz plan ile tadilatlara itiraz etmekte ve yargıya taşımaktadır. Allah göstermesin yakın bir zamanda Kavaklıdere' de eğer ki bir deprem olmuş olsa biz vatandaşımızı o kerpiç evlerde nasıl koruyabiliriz? " dedi.

Karara tepki gösteren Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, "Halkımıza yapılan hizmetleri engel olmasanız olmaz mı? Dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi depreme dayanıklı ev sahibi olacağı TOKİ konutlarının imar planlarını ısrarla verdikleri mücadelesinin sonunda iptal ettirerek, Cumhuriyet ve Çamlıbel TOKİ Konutlarımızın yapımlarını durdurulmasına sebep olan Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu anlamsız ve saçma mücadelesini halkımızın taktirlerine bırakıyorum." diye konuştu.


ETİKET :