Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları yağıyor...

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur seçiminde sandıkların büyük bir bölümü açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimin galibi Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye başladı.

19:53:07 | 2023-05-28



Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gelen tebrik mesajları şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:

Aziz milletimiz, “Söz de, Karar da, Gelecek de milletindir” diyerek bir kez daha “Doğru Adam”da karar kılmış; Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN ile “Durmak Yok, Yola Devam” demiştir. Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Kazanan milletimiz, Kazanan devletimiz, Kazanan Güçlü Türkiye olmuştur. Ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun.

TBMM Başkanı Şentop'un paylaşımı şöyle:

Milletimizin kararı nettir: Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle Yeniden Büyük Türkiye Yürüyüşü kesintisiz devam edecektir. Neticenin milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı arayarak tebrik ettim. Milletimiz için hayırlı ve mübarek olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilk tebrik Katar’dan

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy sayma işlemi devam ederken, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Katar Emiri sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferini kutlarım ve yeni dönemin için başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. Katar Emiri, “Kardeş Türk halkının ilerleme ve refah için arzuladığı şeyleri gerçekleştirmenizi, iki ülkenin güçlü ilişkilerinin daha da gelişmesini temenni ediyorum” ifadelerini kutladı.

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Bu bir demokrasi şölenidir. Kazanan tüm Türkiye olacaktır. Hiçbir vatandaşımız incinmesin ve üzülmesin. Kaybeden hiçbir vatandaşımız olmayacak. Seçim sonuçlarını olgunlukla ve demokrasimize güç verdiğimiz için birbirimizi tebrik ederek karşılayalım...”

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’den tebrik

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev’den, Erdoğan'a tebrik telefonu

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların çoğunluğunu alması vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiği bildirildi. Seçim zaferini Türk halkının Erdoğan'ın uyguladığı politikaya olan güven olarak nitelendiren Aliyev'in Türkiye'nin kapsamlı kalkınmasının Erdoğan’ın liderliğinde devam edeceğine emin olduğunu söylediği aktarıldı. Aliyev'in, Erdoğan'a Türk milletinin refahı ve ülkenin kalkınması adına yürüttüğü faaliyetlerinde yeni başarılar dilediği kaydedilirken tebrik ve güzel sözler için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e şükranlarını sunan Erdoğan'ın ise Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü münasebetiyle tebriklerini ilettiği belirtildi.

Aliyev'den Erdoğan'a davet

Tebrikleri için teşekkür eden Aliyev, Erdoğan'ı resmi bir ziyarette bulunma için Azerbaycan’a davet etti. Erdoğan, Aliyev’in davetini kabul etti. Devlet başkanları arasındaki telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin başarıyla gelişmeye devam edeceğine olan güven bir kez daha ifade edildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçim tebriki

 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından dünyadan tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Tatar, “Çok değerli Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir demokrasi örneği ve Türk halkının büyük katılımı ile gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde elde etmiş olduğunuz zaferi içtenlikle ve en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Seçim sonuçlarının anavatanımıza hayırlar getirmesini diliyorum”

Başbakan Üstel ise, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kazanmış olduğu tartışmasız zaferinden dolayı tebrik ediyor, önemli bir demokrasi sınavı veren Türkiye’deki kardeşlerimizi yürekten kutluyor, seçim sonuçlarının anavatanımıza hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaberseçimoyyasaksandık