Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruluyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan ve temeli yeni atılan cemevleri'nin törenine katılmak üzere Kadıköy'de bulunan Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'ne geldi. Erdoğan törende konuşuyor... Erdoğan törende Alevi-Bektaşi toplumuna yönelik olarak "Alevi-Bektaşi toplumu için kurumsal bir yapı kuruyoruz." dedi.

15:05:48 | 2022-10-07



Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Karakoçan, Altındağ, Erzincan ve Kemah'ta hizmete açacağımız dört cemevini kullanacak vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Temeli açılacak cemevlerinin de bir an önce hizmete açılmasını diliyorum.

Dergahımızdan gelip geçen konan göçen herkesten Allah razı olsun diyor, her birine rahmet diliyorum. Bu mekanlar aşk ocağıdır, edep ocağıdır. Buralar Hz. Peygamber ve ehlibeytine aşık olanların durağıdır. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir.

Asırlardır Anadolu topraklarını yoğuran Yunus Emre gibi gönül sultanları hizmetleriyle millet olma şuurumuzu geliştirmişlerdir.

Sevgili Peygamberimizin birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır düsturuna sıkı sıkıya sarılarak baki olanın peşinde koştuğumuz sürece bu medeniyet hep güçlenecektir.

Tevhidi bir, kitabı bir kıblesi bir Peygamberi bir insanlar için bundan başka muhabbet ve bundan başka aşk yolu yoktur. Milletimizin asırlardır varlığını ve birliğini korumasını sağlayan bu muhabbet ışığı bugün de önümüzü aydınlatmaktadır. Birliğimizi bozmak için dışarıda çalışan birçok kesim olmuştur. Ama bu muhabbeti söndürmeye kimsenin gücü yetmemiştir.

Ülkemize geçtiğimiz 20 yılda kazandırdığımız eser ve hizmetlerimiz vardır. Eğitimden sağlığa güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye kazandırdığımız her bir yatırımla ülkemizi adım adım 2023 Türkiye'sine hazırladık.

Bugün de yeni bir atılımın hazırlığı içerisindeyiz. Ülkemizi Türkiye'nin Yüzyılı'na hazırlarken, milletimizin kardeşliğini güçlendirecek özel adımlara önem veriyoruz.

Bugüne kadar çözümünü arzu ettiğimiz seviyede sağlayamadığımız her şey için yoğun çaba gösteriyoruz.

KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞI KURULUYOR

1585 cemevi ziyaret edilerek muhataplar tek tek dinlendi, valiliklerimiz vasıtası ile çözülebilecek sorunlar için hemen talimatlar verildi ve adımlar atıldı. Daha köklü çözümler için ayrıntılı çalışmalar yürütüldü. Bugün burada bunların müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Alevi-Bektaşi toplumu için kurumsal bir yapı kuruyoruz.

Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında kamu güvencesi, desteği ve denetim ile yürütülecektir.

 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber