Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Zirvesi'nde konuşuyor

DENİZLER MÜLTECİ MEZARLIĞINA DÖNÜŞTÜ

13:59:14 | 2023-09-10



Haberi Sesli Dinle

 

Hindistan'daki G20 Zirvesi'nin sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısı düzenliyor. Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Gezegenin karşılaştığı çevre sorunlarını konuştuk. Yaşanan küresel iklim krizleri zirvede ele alındı. Sıfır Atık Projemiz küresel bir harekete dönüştü.

Paris İklim Anlaşması'na büyük katkı yapan bir ülkeyiz.

Ortak evimiz olan Dünya'yı korumaya devam edeceğiz.

Göçmen krizi

Denizler mülteci mezarlığı oldu. Yerinden edilenler ülkelerine dönüşleri sağlanmalı. Trajedilerin sebebi kaynak kıtlığı değil merhamet eksikliğidir. Ülkemize sığınan 4 milyondan fazla mazlum ve mağdura sahip çıkıyoruz. 600 bin Suriyeli güvenli ve gönüllü bir şekilde ülkesine geri döndü.

Rusya-Ukrayna Savaşı

Soçi'ye yaptığı ziyarette Putin'le tahıl konusunu konuştuk. Afrika ülkelerine yönelik 1 milyon ton tahılı ulaştıracağız. Gıda krizinin derinleşmesinin önüne geçtik. Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilirliği yoktur.

Müslümanları hedef alan saldırılar

Batı ülkelerinde tahammül sınırlarını aştı, nefret furyasına dönüştü. Bu barbarlık karşısında üç maymun oynanıyor. Polis korumasında Kuran-ı Kerim yakılması fikir özgürlüğü değil nefret suçudur. Kimse buna sessiz kalmamızı bekleyemez. Bu konuda Batılı ülkelerden daha kararlı adımlar atılmalı, kanun gerekiyorsa yapılmalıdır.

 

Ayrıntılar geliyor...


ETİKET :