Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Toplu Açılış Töreni'ne katılıyor.

18:03:45 | 2022-08-20



Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

İnsanımızın beklentilerine cevap verecek yeni sözleri sadece biz söylüyoruz. Karşımızdakiler geleceği değil eski Türkiye'yi vaadediyorlar. Ülkeyi ileri götürmek için bir derdi olmayanlar, yapılanları yıkma, başarılanları boşa çıkarma dışında bir çaba sergilemiyorlar. Koalisyonların, krizlerin, kaosların güzellemesini yapıyorlar.

Her evladımızın ana sınıfından üniversiteye kadar her seviyede istediği eğitimi alabilen bir ülke inşa ettik. Onların dönemi üniversiteye girmenin ayrıcalık olduğu Türkiye'ydi. Biz şehir hastaneleri, devlet hastaneleri, özel hastaneleriyle en üst seviyede hizmet alacağı Türkiye inşa ettik. Onların iyi dediği Türkiye sağlam girenin hasta çıktığı Türkiye'ydi.

Bay Kemal SSK'nın başındaydı. Rahmetli Savaş Ay'a ne dedi? Suçu o zamanın Başbakanına attı. Biz şu anda devlet yönetiyoruz. 19 şehir hastanesi, yüzlerce hastanemiz var. Biz terör örgütleriyle mücadelemizi oluşturduğumuz güvenli bölgelerle sınırlarımızın dışına taştık. Teröristlerin inlerinden çıkamadığı Türkiye inşa ettik. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Besler Deresi'nde biz varız. Teröristler kaçıyor, biz kovalıyoruz.

Biz ülkemizi baştan başa bölünmüş yol, otoyol, havalimanları, hızlı tren hatlarıyla donatarak ulaşımın hızlı, güvenli, konforlu hale geldiği Türkiye inşa ettik. İşte İstanbul-İzmir, 3 saat 15 dakikaya düştü. Şimdi Manisa-İzmir, Sabuncubeli Tüneli'ni kim yaptı? Eskiden Manisa-İzmir düşünün ne kadar mesafeydi? Sabuncubeli Tüneli ile bu kadar kısaldı. Onlarrın iyi dediği Türkiye her gün onlarca insanın kazalarda can verdiği, ticareti baltaladığı Türkiye'ydi. Biz sanayimizi her alanda tüm dünyaya üretim yapacak seviyeye getiren, diğer pekçok husus gibi kendi otomobilini üretecek kabiliyete kavuşturan Türkiye inşa ettik.

Bu yılın sonunda inşallah kendi otomobilimizi üretiyoruz. Biz savunma sanayimizin dışa bağımlılığını geldiğimizde yüzde 20 yerliydi, şimdi yüzde 80 yerli hale getirdik. İstikbalimizi ve istiklalimizi garanti alan Türkiye inşa ettik. İHA'larımız, SİHA'larımız, Akıncılarımız var. Terör örgütlerini bunlarla inlerinde vuruyoruz. Bu teröristleri rahatsız ediyor. Bay Kemal'i de rahatsızediyor. Onların iyi dediği Türkiye bırakın geleceğine güvenle bakmayı, en temel askeri ihtiyaçlarını bile karşılamak için rakabet ettiği ülkelerden medet uman ülkelerdi.

Bu ülke toplu iğneyi bile üretemiyordu. Şimdi tüfeklerimiz, İHA, SİHA, Akıncı uçaklarımızı biz üretiyoruz. Bir deprem ülkesi olan ülkesinde yapıların yüzde 60'ını dönüştürerek daha güvenli bir Türkiye inşa ettik. Van depreminde her taraf yerle yeksan olmuştu. Bingöl depreminde her taraf yerle yeksan olmuştu. Kütahya Simav'ı inşa ettik mi? Gölcük'te, Sakarya'da CHP'nin iktidarında maalesef aylar geçti buralar inşa edilemedi. Biz geldik bunları da inşa ettik.


ETİKET :