Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İsrailli bakana tepkiler bitmiyor!

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak ‘Saddam’ benzetmesi yaptı. “Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor. Orada ne olduğunu hatırlamasına izin verin” diyerek dikkat çeken Katz'a tepkiler gelmeye devam ediyor.

11:02:33 | 2024-07-29



Haberi Sesli Dinle

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hasabı X üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, “Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin” ifadelerini kullanmıştı.

ONU KİMSE KORKUTAMAZ 

 YILMAZ’DAN ‘NAZİ’ BENZETMESİ

 Katz’ın çirkin paylaşımının ardından siyasilerden de tepki geldi. İsrail’in Gazze’de kalıcı ateşkes yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir. Köklü geleneği olan demokratik bir hukuk devleti olarak; mazlum Filistin halkını, hangi dinden olursa olsun herkes için adaleti, bölgesel istikrarı ve küresel barışı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık er geç kazanacak. Günümüzün Hitleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu ise tarihte yaşanandan farklı olmayacak” değerlendirmesini yaptı.

 “ERDOĞAN, FİLİSTİN’İN SESİ OLDU”

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “Hastaneleri, sivil kampları, camileri, evleri ve okulları bombalayıp binlerce Filistinli kardeşimizi şehit eden soykırımcı İsrail devletinin, hadsiz dışişleri bakanını şiddetle kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Filistinli kardeşlerimizin kolu kanadı, haykıran sesi olmuştur. Tüm dünyanın gözleri önünde, annesine, babasına korkuyla sarılan o masum çocuklara bomba yağdıranlar, tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Mazlum ve mağdurların yanında, zalimlerin karşısında duran, her zaman hakkı ve adaleti savunan, tehditlere asla boyun eğmeyen liderdir Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Yapılan hadsiz açıklamaların hiçbiri bu haklı ve güçlü sesi bastıramayacaktır. Ellerinde bebek kanı olan işgalci İsrail hükümetinin Dışişleri Bakanı'nın kendini bilmez sözleri ise yok hükmündedir" derken,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise "İşgalci devlet İsrail'in Dışişleri Bakanı Katz'ın hadsiz ve ahlaksız açıklamasını en ağır şekilde kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dünya mazlumlarının hür ve gür sesidir. Hakikati savunma mücadelemizin sarsılmaz iradesidir. Bu coğrafyayı kana bulamanızın karşısında duracağız. Siz, bir avuç katil ve soykırımcısınız" paylaşımını yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımıza dil uzatan, sözüm ona tehdit eden İsrail'in eli kanlı bakanına söylenecek tek şey var, siz mazlumu ezmek, zulmetmek, kan dökmek, sebepsiz yere cana kıymak için el ovuşturan alçaklarsınız. Tarih önünde de uluslararası hukuk önünde de işgalci ve soykırımcısınız. Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı başka devletler ve liderlerle karıştırmayın. Haddinizi aşmayın. Boyunuzdan büyük laf etmeyin. Altında kalırsınız."

İşte Katz'ın yaptığı o paylaşım!

 


ETİKET :   israilkatzerdoğansaddamtepki