Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terör kokusu var, bir kadının rol aldığı düşünülüyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderleri Zirvesi katılmak için Endonezya'ya hareket etmeden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin ise yaralandığını duyurarak, " Terör kokusu var, bir kadının rol oynadığı düşünülüyor" diye konuştu.

18:27:51 | 2022-11-13



Haberi Sesli Dinle

Bali'de düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'ne hareket etmeden önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin şunları söyledi:

'Hain saldırının akabinde olay yerine yetkili bilirimler sevk edilmiştir. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bize ulaşan son bilgilere göre; 4'ü olay yerinde 2'si hastanede olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti, 56 kişi de yaralandı.

''TERÖR KOKUSU VAR''

İlk gelişmeler, burada bir terör kokusu var. İlk tespitlerde bir kadının olayda rol oynadığını gösteriyor. İncelemeler devam ediyor. İncelemelerin ardından nihai kararı vereceğiz''

Birazdan 15-16 Kasım 2022'de Bali'de 17. G-20 Liderler Zirvesi'ne hareket etmek için yola çıkıyoruz. Bu dönemde birlikte toparlanma anlayışıyla... Küresel gündemin en üst sıralarında yer alan gıda ve enerji güvenliği temel başlıklar olarak belirlenmiştir. Gıda krizinin önüne geçilmesi amacıyla Rusya-Ukrayna ve BM ile Karadeniz'de tahıl koridorunu hayata geçirdik. Sürecin devam etmesi için gayretlerimizi sürdürürken tahılın en çok ihtiyacı olan ülkelere ulaştırılması için çaba sarf ediyoruz. Bali'de mevkidaşlarımızla görüşmemizde bu konunun üzerinde duracağım.

 

 


ETİKET :