Geri

Cumhurbaşkanı’ndan yerli kripto para mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Blokzincir İstanbul' etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

14:54:24 | 2022-10-21



Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde;

Türkiye'nin her alanında olduğu gibi dijital dönüşümünde de AK Parti'nin imzası olacak. İnternette fiber altyapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz, onu da hızlandırmamız gerekiyor. Bu alanda yeni gelişen kavramların ifade ettiği alternatif iş yöntemleri hayatımıza giderek daha çok giriyor. Zamanın ruhuna uygun şekilde güçlü bir teknolojik altyapı kurmayı da ihmal etmedik. Bizim bu hıza uyum sağlamamız şarttır. Başka türlü ülkemizi 2053 vizyonumuzun hedefleriyle buluşturamayız. Artık kendi uydularını üreten bir ülke haline gelmemiz, internet altyapımızı güçlendirmemiz bunların işaretleridir.

Hükümete geldiğimizde 2 olan teknopark sayımız 59 şehrimize yayılmış şekilde 81'i aktif 13'ü kuruluş aşamasında olmak üzere 94'e ulaşmıştır.

TOGG MESAJI

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde banttan indirme törenini yapacağımız TOGG otomobilimiz de ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerindendir. İnşallah TOGG'un ülkemize önemli katkıları olacak.

Başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine bizatihi kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz. Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade bizatihi bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz.

"TAYFUN" FÜZESİ

Artık bizim 'Tayfun' füzemiz de var. Bunu daha da ileri taşıma gayretindeyiz. Hava savunma sistemlerimizle, füzelerimizle, zırhlı araçlarımızla ve diğer pek çok alanlarda güçlenip gidiyoruz. Artık bizim Tayfun'umuz var. Bunlar bir yere mesaj oluyor. Biz de zevkle takip ediyoruz. Bu heyecanla çalışmalarımıza hız veriyoruz. BM kürsüsü başta olmak üzere pek çok platformda dile getirdiğimiz dünya 5'ten büyüktür çağrımız teknolojideki adaleti de kapsayan bir itirazdır.

Yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayi ürünleri ihracatımızı, 3 milyar doların üzerine çıkarttık. Türkiye 62 savunma sanayi projesinden 750'nin üzerinde projeye ve 5,5 milyar dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır.

TEKNOFEST kuşağı gençlerimiz sayesinde dünya çağında pek çok yeniliğe imza atıyoruz. 

Özel sektörün blokzincir alanındaki faaliyetlerini yakından takip ediyoruz.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber